Η παραλία των σκύλων στο Πισσούρι έγινε προσβάσιμη για όλους [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Μπορεί ο καθορισμός παραλιών για σκύλους στη Λεμεσό από την αρμόδια επιτροπή να λήφθηκε το 2015, εντούτοις μέχρι και σήμερα λόγο του πολύ χαμηλού προϋπολογισμού που δόθηκε στις κοινότητες, δεν κατέστη εφικτή η αναδιαμόρφωσή τους.

 


Article featured image
Article featured image

Οι δύο παραλίες που καθορίστηκαν στο Μοναγρούλλι και το Πισσούρι, ήταν παραλίες οι οποίες δεν ήταν εύκολα προσβάσιμες από τους λουόμενους, ενώ δεν είχαν καμία υποδομή, ούτε κατάλληλες εγκαταστάσεις.

Ειδικά η παραλία στην περιοχή Πισσουρίου, η οποία βρίσκεται στο δυτικότερο άκρο του χωριού στην περιοχή «Πρόλυμνος» και συνορεύει με τα Κούκλια, όπως μας ενημέρωσε ο Εκτελεστικός Γραμματέας του Κοινοτικού Συμβουλίου Πέτρος Φουτάς, ήταν μια απομονωμένη παραλία στην οποία δεν υπήρχε εύκολη πρόσβαση, αφού οι δρόμοι που οδηγούσαν σε αυτήν, ήταν όλοι αγροτικοί.

«Φέτος το Κοινοτικό Συμβούλιο ανέλαβε σε πρώτη φάση να προβεί σε βελτιωτικά έργα, τα οποία αφορούν τη σύνδεση των κεντρικών αρτηριών του οδικού δικτύου (οδός Πάφου), με τις αγροτικές παρόδους που οδηγούν στην παραλία. Πλέον η παραλία είναι προσβάσιμη και οι δρόμοι ασφαλείς για τη διέλευση οχημάτων».

 



Όπως μας ανέφερε ο κος Φουτάς, στα επόμενα σχέδια τους είναι και η δημιουργία υποδομών και εγκαταστάσεων, που θα προσφέρουν μια άνετη και ευχάριστη διαμονή στην παραλία, ενώ θα καλύπτουν τις ανάγκες τόσο των λουόμενων, όσο και των κατοικίδιων τους.

«Προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποια επίσημη συζήτηση γι’ αυτό το κομμάτι, αλλά είναι μέσα στα πλάνα του Κοινοτικού Συμβουλίου. Πρέπει όμως να γίνουν προτάσεις, να εγκριθούν και έπειτα να προχωρήσουμε. Εντούτοις ως Κοινοτικό Συμβούλιο θεωρούμε πολύ σημαντική την αναβάθμιση της συγκεκριμένης παραλίας, τόσο σε ανθρωπιστικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο τουρισμού.

 



Το Πισσούρι σε μεγάλο βαθμό δέχεται εποχιακό τουρισμό και βελτιώνοντας αυτή την παραλία είμαστε σίγουροι πώς θα αναπτύξουμε ένα εναλλακτικό είδος τουρισμού και ότι θα προσφέρουμε σε αυτούς τους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν μπάνιο με τα κατοικίδια τους, μια πρώτης τάξεως επιλογή με όλα τα facilities».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ