Οι 9 χώρες με τις καλύτερες συνθήκες εργασίας για γυναίκες

Σε ορισμένες χώρες, οι γυναίκες έχουν περισσότερες ευκαιρίες στο χώρο εργασίας, σε σχέση με το αντίθετο φύλο.

 


Article featured image
Article featured image

Η εταιρεία InterNations, πραγματοποίησε μια νέα έρευνα την οποία παρουσιάζει η ιστοσελίδα Fortunegreece.

Για την έρευνα η εταιρεία ζήτησε από 14.300 ομογενείς που εκπροσωπούν 174 εθνικότητες και ζουν σε 191 χώρες ή εδάφη, να βαθμολογήσουν 43 διαφορετικές πτυχές της ζωής στο εξωτερικό με κλίμακα από 1 έως το 7.

Δείτε πιο κάτω τις 9 χώρες με τις καλύτερες συνθήκες εργασίας για γυναίκες, σύμφωνα με τη σχετική έρευνα της εταιρείας:

 

Νορβηγία

Οι γυναίκες ομογενείς σε αυτή τη χώρα ίσως αναμένουν να κερδίσουν πολλά περισσότερα από όσα θα ελάμβαναν στη χώρα τους. Ωστόσο, η χώρα δεν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, λόγω των χαμηλών επιπέδων ευτυχίας.

 

Νέα Ζηλανδία

Το 61% των γυναικών που έχουν μεταναστεύσει στη Νέα Ζηλανδία αναφέρουν ότι θα μείνουν στη χώρα για πάντα, λόγω του όγκου των δραστηριοτήτων αναψυχής και της καλής ισορροπίας εργασίας-ζωής.

 

Εκουαδόρ

Τα χρήματα σαφώς δεν είναι το παν. Το 29% των γυναικών που έχουν μεταναστεύσει στο Εκουαδόρ κερδίζουν σημαντικά λιγότερα χρήματα από όσα θα ελάμβαναν στη χώρα τους, ωστόσο το 84% εξ αυτών εξηγεί ότι αισθάνεται ικανοποιημένο με την ισορροπία εργασίας-ζωής τους.

 

Αυστραλία

Η χώρα «είναι ένας πολύ καλός προορισμός για τις γυναίκες που θέλουν να εργαστούν στο εξωτερικό και παράλληλα να απολαύσουν τον ελεύθερό τους χρόνοστο μέγιστο, με το 93% των ερωτηθέντων να έχοει θετική γνώμη για τις διαθέσιμες δραστηριότητες αναψυχής στη χώρα», σύμφωνα με την έκθεση.

 

Μπαχρέιν

Το 73% των γυναικών ομογενών στη χώρα υποστηρίζει ότι είναι γενικά ικανοποιημένο με τις συνθήκες εργασίας στο Μπαχρέιν σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο του 62%.

 

Ουγγαρία

Οι γυναίκες ομογενείς στην Ουγγαρία επιτυγχάνουν την ισορροπία εργασίας-προσωπικής ζωής, με το 40% να δηλώνει ότι είναι ικανοποιημένο με τις συνθήκες εργασίας, σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσο όρο που είναι μόλις 17%, και παρόλο που το 43% αυτών που κερδίζουν λιγότερα από όσα θα κέρδιζαν στη χώρα τους.

 

Γερμανία

Το 90% των γυναικών ομογενών δηλώνει ότι αισθάνεται θετικά για τη γερμανική οικονομία αλλά και για τον τομέα της εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν το ήμισυ των γυναικών που έχουν μεταναστεύσει στη Γερμανία, σε σύγκριση με το 36% σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι υπάλληλοι ή διαχειριστές εταιρειών.

 

Ταιβάν

Οι προοπτικές σταδιοδρομίας για τις γυναίκες σε αυτή την ασιατική χώρα σημειώνουν ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στον κόσμο, με το 62% των γυναικών ομογενών να αισθάνεται θετικά για αυτή την πτυχή.

 

Λουξεμβούργο

Το 86% των γυναικών στην έρευνα του InterNations δήλωσε ότι αισθάνεται ασφαλείς στην εργασία του.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ