Στο Τσίρειο Στάδιο έφτιαξαν (επιτέλους) χώρο για άτομα πάνω σε τροχοκάθισμα

Μια έλλειψη που παρατηρείται πολύ συχνά, δυστυχώς, σε δημόσια κτήρια και υπηρεσίες είναι η πρόνοια για άτομα με κινητικές δυσκολίες.

 


Article featured image
Article featured image

Ένας μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας, αντιμετωπίζει καθημερινά δυσκολίες μετακίνησης λόγω εμποδίων που σε σημεία που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν, λόγω υποδομών που δεν υπάρχουν και λόγω ασυνείδητων που υπάρχουν.

Μια τέτοιας φύσης κατάσταση είδε το φως της δημοσιότητας πριν λίγο καιρό, όταν ο Πρόεδρος Παραπληγικών Κύπρου Δημήτρης Λαμπριανίδης θέλησε να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στο Τσίρειο Στάδιο, αλλά λόγω μη καθορισμού χώρου για άτομα πάνω σε τροχοκάθισμα, αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Μετά από τη δημοσιοποίηση του γεγονότος, αλλά και τη σχετική επιστολή που απέστειλε η Οργάνωση Παραπληγικών προς τον πρόεδρο του ΓΣΟ, φαίνεται πως οι αρχές κινητοποιήθηκαν και δημιούργησαν χώρους φιλοξενίας για άτομα ΑμΕΑ, στις δυτικές κερκίδες.

Το γεγονός γνωστοποίησε μέσα από ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό, ο ίδιος ο κος Λαμπριανίδης, ευχαριστώντας τη διοίκηση του γηπέδου.  

 

«Οφείλουμε να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στη διοίκηση του Τσίρειου Σταδίου στη Λεμεσό, που άμεσα δημιούργησαν χώρο για φιλοξενία οπαδών σε τροχοκάθισμα, μετά τη συνάντηση που είχαμε, στο χώρο των δυτικών κερκίδων. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για δημιουργία θέσεων για ΑμΕΑ. Περιμένουμε να δημιουργηθεί παρόμοιος χώρος και στην ανατολική κερκίδα και παράλληλα να αυξηθούν οι θέσεις. Η αναπηρία είναι σε μεγάλο βαθμό κοινωνική κατασκευή, λόγω έλλειψης υποδομών. Αν θέλουμε μπορούμε να μειώσουμε τα εμπόδια που δημιουργεί στη ζωή των ΑμΕΑ, μεταμορφώνοντας το περιβάλλον στο οποίο ζούμε». 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ