Οι βραβευμένες των «Madame Figaro - Γυναίκες της Χρονιάς»

Οι πιο δημιουργικές, πρωτοπόρες, υπέροχες γυναίκες της Κύπρου επιβραβεύτηκαν στα 12α βραβεία Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς που παρουσίασε η Shiseido.

 


Article featured image
Article featured image

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Απριλίου, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, η τελετή βράβευσης των Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2016.

Οικοδεσπότες της λαμπερής βραδιάς δύο ταλαντούχοι καλλιτέχνες, οι Κωστής Μαραβέγιας και Πάνος Μουζουράκης, οι οποίοι μπήκαν στο θέατρο τραγουδώντας το αγαπημένο ντουέτο «Φίλα με Ακόμα».

Special Guest Star της βραδιάς ήταν η Έλενα Παπαρίζου που εντυπωσίασε στη σκηνή ερμηνεύοντας τα τραγούδια «Αγκάλιασέ με», αλλά και το ολοκαίνουργιο ακυκλοφόρητό της τραγούδι 'Haide' που υπογράφει ο Φοίβος. Ένας δημιουργός με τον οποίο συνεργάζεται για πρώτη φορά.

Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης συμπληρώθηκε με τα τραγούδια «Φάρος» και «Λιμάνι» του Κωστή Μαραβέγια και το «Προχώρα» αλλά και «Μαντάμ» από τον Πάνο Μουζουράκη που διασκευάστηκε ειδικά για το φινάλε της βραδιάς.


Η τελετή απονομής των Βραβείων Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2016, θα μεταδοθεί από την τηλεόραση ΣΙΓΜΑ το Σάββατο, 29 Απριλίου, στις 21:00.




Οι αναγνώστες της Madame Figaro ήταν οι μοναδικοί και απόλυτοι κριτές καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας για την ανάδειξη των Γυναικών της Χρονιάς. Πιο συγκεκριμένα 19,577 αναγνώστες ψήφισαν και ανέδειξαν τις ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2016. Η καταμέτρηση των ψήφων έγινε με την εγκυρότητα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΖ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ [ΜΕΡΟΣ Α & ΜΕΡΟΣ Β]

 

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΕΣ

ΗΘΟΠΟΙΟΣ - Χριστίνα Παυλίδου

Το βραβείο απένειμαν οι ηθοποιοί και παλαιότερα βραβευμένες Άλκηστη Παυλίδου και Αννίτα Σαντοριναίου.

 

DOVE AΘΛΗΤΡΙΑ - Άντρη Χριστοφόρου

Το βραβείο απένειμαν ο Θανάσης Μπέης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Unilever Tseriotis Cyprus και η ραδιοφωνική παραγωγός του Super FM, Μαρίνα Φιλιππίδου-Θεοχάρους.

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ/ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ - Λία Λαπίθη

Το βραβείο απένειμαν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της βραδιάς των βραβείων, Φωκάς Ευαγγελινός και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ Universal Μαργαρίτα Μάτσα.

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ/ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ - Δρ. Αρετή Δημοσθένους

Το βραβείο απένειμαν ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους και η Εμπορική Διευθύντρια της Τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ και του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ, Μαρία Κυριάκου

 

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΩΤΕΙΟΝ ΖΩΗΣ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΑΝΤΗ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗ - Μαρία Ιωάννου

Το βραβείο απένειμαν η Έφη Παπαϊωάννου -Χατζηκωστή και ο Γιώργος Παμπορίδης, Υπουργός Υγείας

 

FASHION DESIGNER - Ραμόνα Φίλιπ

Το βραβείο απένειμαν η Αθηνά Νικολαΐδου, Εμπορική Διευθύντρια Καλλυντικών Ομίλου Folli-Follie Κύπρου και ο σεφ και παρουσιαστής της τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ, Άκης Πετρετζίκης.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ/ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ - Ανδρεανή Καλλιμάχου

Το βραβείο απένειμαν ο Γενικός Διευθυντής του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ και Τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ Χρύσανθος Τσουρούλλης και η Ειρήνη Κολιδά

 

ΟΠΑΠ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ - Καρίνα Σάββα

Το βραβείο απένειμαν ο Δημήτρης Αλετράρης Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ Κύπρου και η Μαριλένα Ιεροδιακόνου, Διευθύντρια Περιοδικών Συγκροτήματος Δίας.

 

ΕΡΜΗΝΕΥΤΡΙΑ - Βασιλική Χατζηαδάμου

Το βραβείο απένειμε η Έλενα Παπαρίζου.

 



Επίσης δόθηκαν 3 τιμητικά βραβεία:

 

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ - Ηρώ Τσαγγαρίδου Μιτσίδου

Το βραβείο απένειμε η Πρώτη Κυρία, Άντρη Αναστασιάδη 

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ - Κασσάνδρα Σταύρου

Το βραβείο απένειμαν η Δάφνη Προδρόμου, Διευθύντρια Επικοινωνίας της Τράπεζας Κύπρου και ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω.

 

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ EDITORS’ CHOICE - Μαρίνα Σιακόλα

Το βραβείο απένειμαν η Βαρβάρα Γεωργιάδου Αρχισυντάκτρια Madame Figaro Κύπρου και η Dolores Aloia International Editor in Chief Madame Figaro.

 



Την καλλιτεχνική διεύθυνση και όλο το concept της εκδήλωσης ανέλαβε ο Φωκάς Ευαγγελινός, ο οποίος με το μοναδικό του ταλέντο ετοίμασε μία βραδιά γεμάτη εκπλήξεις, που καθήλωσαν το κοινό στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Το concept της φετινής εκδήλωσης ήταν το Δέντρο της Ζωής, που έχει να κάνει με το χρόνο, με τη γυναίκα και την εξέλιξή της κατά τη διάρκεια του χρόνου, αλλά και με τη δύναμη που κρύβει μέσα της.

Μία ιδέα, γεννιέται από μία σκέψη.

Ανάμεσα στη γνώση και τη θέληση βγαίνουν οι πρώτες ρίζες, τα πρώτα φύλλα, οι πρώτοι καρποί

… και το δέντρο της ζωής ανθίζει και μεγαλώνει…

Κάθε μήνα, κάθε εποχή, κάθε στιγμή.

Φωτίζεται με την άνοιξη, χαμογελά με το καλοκαίρι της, αγκαλιάζει εκείνο το χειμώνα, ζει μέσα σε ένα φθινόπωρο.

Ο κύκλος συνεχίζεται μέχρι που φτάνει πίσω σε εκείνη την πρώτη σκέψη, την πρώτη ιδέα, την πρώτη αγκαλιά, τα πρώτα λόγια και το τελευταίο άγγιγμα.

Όλα όσα πίστεψες είναι εδώ, για όλα όσα αγωνίστηκες είναι εδώ, η δική σου ιδέα, το δικό σου δένδρο …

Οι τέσσερις εποχές του χρόνου, η άνοιξη, το καλοκαίρι, το φθινόπωρο και ο χειμώνας, διαδέχθηκαν η μία την άλλη στη σκηνή, δημιουργώντας συναισθήματα και αναδεικνύοντας το ρόλο της γυναίκας.

Τις τέσσερις εποχές πλαισίωσαν, μοναδικά χορευτικά υπό την επιμέλεια του ταλαντούχου χορογράφου Χάρη Σάββα. Η ηθοποιός Ελευθερία Ανδρέου απήγγειλε ποιήματα των Pablo Neruda, του Κωνσταντίνου Καβάφη, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και του Ναζίμ Χικμέτ σε μετάφραση Γιάννη Ρίτσου.

 



ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ

Φέτος, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, η βραδιά είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων, που ανήλθαν στις €13,120, δόθηκαν στην κυρία Καρίνα Σάββα, η οποία βραβεύτηκε στην κατηγορία ΟΠΑΠ Κοινωνική Προσφορά και η οποία θα τα διαθέσει στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που θα επιλέξει η ίδια.

Μετά το τέλος της τελετής βράβευσης των Madame Figaro Γυναικών της Χρονιάς 2016 ακολούθησε το γνωστό και πολύ πετυχημένο After Party «Μαστίχωμα the VIP concept» στο State by ΟCCHIO. Καλεσμένοι και βραβευμένες διασκέδασαν μέχρι πρωίας με τη μουσική του DJ Gabriel G.

 




 

Οι καλεσμένοι ανέβασαν τα δικά τους σχόλια και φωτογραφίες από τη βραδιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag των βραβείων #MFAWARDS2016

Η τελετή απονομής των Βραβείων Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2016, που παρουσίασε η Shiseido, θα μεταδοθεί από την τηλεόραση ΣΙΓΜΑ το Σάββατο, 29 Απριλίου στις 21:00.

 

Οι εταιρείες που στηρίζουν το θεσμό των Βραβείων Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2016

Παρουσιάζει: SHISEIDO

Χορηγός Κοινωνικής Προσφοράς: ΟΠΑΠ Κύπρου

Χορηγός Καινοτομία της Χρονιάς: ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ

Χορηγός Αθλήτρια της χρονιάς: DOVE

Χορηγοί: BEAUTY LINE, KÉRASTASE PARIS, ΕΥΡΗΚΑ ΜΑΣΣΑΛΙΑΣ, ΚΑΒΑ VINO CULTURA

Χορηγός Φιλοξενίας: HILTON CYPRUS

Υποστηρικτές: Gloria Jean's Coffees, G4S, OCCHIO Hospitality Group, LINKS OF LONDON, Landas Colour

 

Ευχαριστίες επίσης:

Το Δημοτικό Θεάτρο Στροβόλου για τη φιλοξενία.

Τον senior make up artist των καταστημάτων BEAUTY LINE, ΜΙΧΑΛΗ ΟΡΦΑΝΙΔΗ και την ομάδα του, με προϊόντα Diego Dalla Palma.

Τα κομμωτήρια RIANA'S HAIR DESIGN, GEORGE and EFFIE HAIR SALON και SAVVIA HAIR STUDIO, με προϊόντα Kérastase.

 

Ευχαριστίες και σε αυτούς που στηρίζουν τον θεσμό:

SPLENDID EVENTS

Τα καταστήματα TIMINIS με τον οίκο μόδας HUGO BOSS

Τον hair stylist ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΓΚΑ

Το χορογράφο Χάρη Σάββα και την ομάδα του

Τα καταστήματα SHOEBOX, MINDY και ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΚΥΘΡΕΩΤΗΣ

Καθώς και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

 

*Στην κεντρική φωτογραφία είναι η ομάδα της Madame Figaro: Γιώτα Ορφανίδου, Κλαίρη Σκουφίδου, Βαρβάρα Γεωργιάδου, Τάνια Νεοκλέους, Γεωργία Γεωργίου, Μαρία Χρυσοστόμου, Αγγέλα Σταυρινού, Μιχάλης Κυπριανού.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ