Όταν οι Κύπριοι έγραφαν για τα ερωτικά (και όχι μόνο) προβλήματά τους στο Περιοδικό

Σε μια εποχή που η Google και το διαδίκτυο έπαιζαν μόνο σε ταινίες επιστημονικές φαντασίας (ίσως και όχι) και το να επισκεφθείς ψυχολόγο δεν ήταν trend αλλά ταμπού, η μόνη διέξοδος στους προβληματισμούς των νέων (αλλά και ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας ατόμων) της εποχής ήταν ενδεχομένως το να γράψουν για αυτό που τους απασχολούσε, σε κάποιο περιοδικό.

 


Article featured image
Article featured image

Μια συνήθεια που διήρκησε για πολλά χρόνια -κάποια περιοδικά το κάνουν ακόμη και σήμερα- και που στην ουσία έδινε βήμα στον αναγνώστη να εκθέσει δημόσια τα προβλήματά του, χωρίς όμως να αποκαλύπτει την ταυτότητά του και να δεχτεί συμβουλές από τον ειδικό, χωρίς να έχει και κάποιο κόστος, πέραν των γραμματοσήμων.

Το «Περιοδικό» υπήρξε από τα πρώτα έντυπα Μέσα που καθιέρωσαν μια τέτοιου τύπου στήλη με τον Κλινικό Ψυχολόγο - Σεξολόγο Γιώργο Γεωργίου να απαντά κάθε εβδομάδα σε απελπισμένους και προβληματισμένους αναγνώστες.

Η στήλη «Προσωπικά Θέματα δεχόταν εκατοντάδες γράμματα με προσωπικές εξομολογήσεις αναγνωστών, οι οποίοι ζητούσαν βοήθεια σε θέματα κυρίως ερωτικής φύσεως, ενώ πολλές φορές αναζητούσαν απαντήσεις και σε θέματα που ίσως να αφορούσαν άλλους κλάδους όπως αυτόν της αισθητικής, με την παροιμία «Βρήκαμε παπά να θάψουμε 5 – 6», να βρίσκει άμεση εφαρμογή.

Η ομάδα της CITY ξεσκόνισε μερικά (πολύ) παλιά τεύχη του «Περιοδικού» και διάβασε κάποιους από τους προβληματισμούς των νέων της εποχής, που για να είμαστε ειλικρινής δεν διαφέρουν και πολύ από τους σημερινούς –τουλάχιστον 30 χρόνια μετά.

 

Παρθενία, έρωτα και σιλουέτα

Είμαι 17 ετών και θα ήθελα να με βοηθήσετε σε δύο θέματα. Είχα επαφή μ’ ένα αγόρι και κατά τη διάρκεια της επαφής δεν έχασα αίμα. Όμως, μετά, στην πρώτη ημέρα της περιόδου έχασα περισσότερο αίμα από τις προηγούμενες φορές που είχα περίοδο. Θα ήθελα  να σας ρωτήσω αν είμαι ή όχι παρθένα. Απ’ ότι ξέρω, η παρθενία χάνεται την πρώτη φορά που κάνεις έρωτα. Είναι όμως ο τρόπος αυτός ο μόνος; Το δεύτερο μου ερώτημα είναι το εξής: Αν έχεις ένα ορισμένο βάρος και αρχίσεις να κάνεις έρωτα, με τον τρόπο αυτό χάνεις βάρος ή βάζεις περισσότερο;

Φιλικά Φ.Γ.

 

«Τρίχες σ’ όλο σχεδόν το σώμα, γιατί;»

Διαβάζω κάθε Σάββατο τη στήλη σας και θα ήθελα με τη σειρά μου να σας συγχαρώ. Διαβάζοντας το τεύχος 119 και βλέποντας το πρόβλημα της Ι.Χ, πήρα το θάρρος να γράψω κι εγώ το δικό μου πρόβλημα που μου έχει καταντήσει 24ωρο πρόβλημα. Εδώ και δύο χρόνια συγκεκριμένα, το στήθος μου, ο πισινός μου και η περιοχή της κοιλιάς μου, βλέποντας τα θυμίζουν – όπως ανέφερε και η Ι.Χ – αρκούδα. Ντρέπομαι τόσο πολύ και χωρίς να μπορώ να εκφραστώ στους άλλους είμαι πάντοτε θυμωμένη και έτοιμη να σπάσω. Για να πάω στη θάλασσα πρέπει να χρησιμοποιήσω ψαλίδι ή το τσιμπιδάκι μου για να κόψω λίγες από τις τρίχες στο στήθος.

Να ξέρατε κ. Γεωργίου μου πως νιώθω! Βλέποντας τις φίλες μου να φορούν το μπικίνι τους, νομίζω πως είμαι από άλλο κόσμο. Πιο άσχημα ακόμα νιώθω όταν μου λένε ότι είμαι όμορφη και πώς πολύ θα ήθελαν να γίνω το κορίτσι τους. Εγώ, όμως, δεν αφήνω άντρα να με πλησιάσει γιατί είμαι σίγουρη ότι αν δει τι κρύβεται κάτω από τα ωραία ρούχα και το προκλητικό κορμί, όπως λένε θ’ αρχίσουν να κάνουν εμετό γιατί θα δουν κάτι το παραφύσικο, κατά τη γνώμη μου.

Είμαι 20 χρονών και δεν πιστεύω κ. Γεωργίου ότι θ’ αντέξω αυτή τη δοκιμασία. Γι’ αυτό θα σας παρακαλούσα όπως με βοηθήσετε πριν κάνω καμιά τρέλα. Μισώ τον εαυτό μου. Θα ήθελα να είχα καθαρό σώμα και ας ήμουν η πιο άσχημη. Δεν έχει πιο αποκρουστικό πράγμα από τις τρίχες σ’ όλο το σώμα. Και πάλι σας παρακαλώ κ. Γεωργίου, βοηθήστε με.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων Λ.Μ.

 

 

Πρόβλημα με τη στύση

Είμαι 38 χρονών άγαμος και το πρόβλημα μου είναι ότι κατά τη στύση δεν υπήρχε ούτε υπάρχει η full σκληρότητα ή ακαμψία. Στις εκάστοτε σεξουαλικές επαφές που έχω με διάφορες κοπέλες, ορισμένες φορές φτάνω στην εκσπερμάτωση –αν και κάπως αργά- ορισμένες όμως φορές κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής το πέος μαραίνεται και δεν μπορώ να συνεχίσω. Φυσικά, κατά την άποψη μου η εκσπερμάτωση ή μη εκσπερμάτωση εξαρτάται από τα συναισθήματα της ερωτικής συντρόφου. Γι’ αυτό και ορισμένες φορές μπορεί να εκσπερματώσω δύο ή και τρεις φορές την ίδια νύχτα. Υπάρχει φαρμακευτική ή ιατρική διέξοδος στο πρόβλημα μου ή είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα το οποίο υπάρχει σε ορισμένους ανθρώπους και παραμένει άλυτο; Σας παρακαλώ γράψετε μου σύντομα τις εισηγήσεις σας και πού μπορώ να αποταθώ.

Χ.Χ.Χ 

 



Σήμερα, αντίστοιχη δουλειά κάνει η δική μας Tipster (Διάβασε ενδεικτικά ΕΔΩ)


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ