Η Κύπρια Μαρία Καλημέρα έσπασε ακόμη δύο ρεκόρ Guinness

Το 2015 η Μαρία Καλημέρα από το Παραλίμνι σε 3 ώρες και 31 λεπτά κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ των μόλις δύο ωρών και 12 λεπτά στη δοκιμασία Longest Time in the Abdominal Plank Position.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για εκείνη. Έπειτα από την επιτυχία της συνέχισε να προπονείται σκληρά, με την ελπίδα και τον στόχο να καταρρίψει ακόμη δύο ρεκόρ Guinness.

Στις 23 Μαρτίου η Μαρία Καλημέρα το είπε και το έκανε. Δύο χρόνια μετά το προηγούμενό της ρεκόρ, έκανε δύο νέα Ρεκόρ Guinness. Πρόκειται για το «longest time in an abdominal plank position με 27 κιλά στην πλάτη της», στο οποίο το ρεκόρ ήταν 17 λεπτά και η Μαρία το ξεπέρασε, φτάνοντας στα 23 λεπτά.

Η άλλη άσκηση ήταν η «Most handstand push ups in one minute για τις γυναίκες», το προηγούμενο ρεκόρ της οποίας ήταν 48 δευτερόλεπτα, με τη Μαρία να το ξεπερνά με διαφορά.

 



Η Μαρία Καλημέρα μίλησε στη «Σημερινή» και μοιράστηκε τα συναισθήματά της για το νέο της κατόρθωμα, την προετοιμασία που έκανε, τα προβλήματα που εντόπισε, καθώς και τους επόμενους της στόχους.

«Το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι ότι ποτέ δεν πρέπει να τα παρατήσει κάποιος επειδή έχει κάποια ανικανότητα ή αρρώστια. Πρέπει πάντα να έχουμε στόχους για να ανεβαίνουμε πιο ψηλά. Εξίσου σημαντικός είναι ο ρόλος και η στήριξη των φίλων και της οικογένειας, γιατί χωρίς τη στήριξη των άλλων δεν θα μπορούσα ποτέ να φτάσω εδώ που είμαι».

Μετά την καταρρίψει των δύο ρεκόρ, η Μαρία είπε ότι θα συνεχίσει να προπονείται σκληρά και να βάζει πάντα ψηλούς στόχους. Ένας από αυτούς, να καταφέρει να καταρρίψει συνολικά πέντε ρεκόρ Guinness.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Μαρίας Καλημέρα στη «Σημερινή».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ