7,3 εκατ. ευρώ στην Κύπρο για ζημιές που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές

Βοήθεια ύψους 7,3 εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην Κύπρο την περίοδο μεταξύ Οκτωβρίου 2015 - Ιουνίου 2016, από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ, ενέκρινε χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά τη Σύνοδο της ολομέλειας στο Στρασβούργο.

 


Κεντρική φωτογραφία: Γιώργος Μιχαήλ Η ενίσχυση αυτή θα βοηθήσει στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε υποδομές, θα καλύψει το κόστος των μέτρων έκτακτης ανάγκης, καθώς και το κόστος ορισμένων εργασιών καθαρισμού.

Η στήριξη από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ εγκρίθηκε από το ΕΚ με 608 ψήφους υπέρ, 11 κατά και 3 αποχές.

Το συνολικό ποσό προς την Κύπρο θα ανέλθει σε 7.298.760 ευρώ. Σε γραπτή ανακοίνωση το Κοινοβούλιο σημειώνει ότι από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016 η Κύπρος επλήγη από πολύ χαμηλό επίπεδο βροχοπτώσεων σε συνδυασμό με εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, με συνέπεια μια έντονη ξηρασία που προκάλεσε σημαντικές απώλειες στη γεωργική παραγωγή, πυρκαγιές στα δάση και στη βλάστηση και λειψυδρία. Δύο μεγάλες πυρκαγιές τον Ιούνιο του 2016 αποτέφρωσαν μια δημόσια δασική έκταση άνω των 2.600 εκταρίων.Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ*


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ