Με πυκνή σκόνη και βροχές από λάσπη μπαίνει η Μεγάλη Εβδομάδα

Σήμερα Παρασκευή, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν στα δυτικά, νότια και νοτιοανατολικά παράλια σε 4 έως 5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 έως 7 μποφόρ και τοπικά στα νοτιοανατολικά παράλια τα 8 μποφόρ.

 


Article featured image
Article featured image

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, 21 έως 22 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια παράλια, 22 έως 23 στα νότια και ανατολικά παράλια και 11 στη χιονίστρα.

Το βράδυ θα παρατηρούνται λίγες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στους 3 στη χιονίστρα.

Αύριο Σάββατο, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις στην μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα. Το μέτριο έως ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα συνεχίζει. Μικρή πτώση θερμοκρασίας.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές ηλιόλουστος αλλά παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά κυρίως στην επαρχία Λεμεσού το απόγευμα δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με το Σάββατο.

Τη Δευτέρα ο καιρός αναμένεται ηλιόλουστος. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο. Την Τρίτη θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Αισθητή άνοδος θερμοκρασίας.

Την Τετάρτη αναμένεται να μας επηρεάσει χαμηλό βαρομετρικό προερχόμενο από την Λιβύη, το οποίο αναμένεται να μεταφέρει πυκνή σκόνη στην περιοχή μας. Το απόγευμα και το βράδυ η σκόνη αναμένεται να είναι πολύ πυκνή.

Τοπικά αναμένονται και σταγόνες λάσπης ή και ξηρές καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Τρίτη. Την Πέμπτη αναμένεται πυκνή σκόνη και λασπόνερα. Πτώση θερμοκρασίας.

 

Για συνεχή ενημέρωση στο kitasweather.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ