10 παλαιότερα tweets του Trump για τη Συρία

Επειδή τα tweets και οι «υποσχέσεις» δεν είναι ποτέ δεσμευτικά, εντοπίσαμε δέκα tweets του Αμερικανού προέδρου σχετικά με ενδεχόμενη επέμβαση στην Συρία, εν έτει 2013.

 


Article featured image
Article featured image

Λίγο μετά τις τέσσερις και μισή σήμερα το πρωί η αμερικανική κυβέρνηση επιτέθηκε με πυραύλους κατά της βάση των συριακών δυνάμεων απ' όπου απογειώθηκαν τα μαχητικά τα οποία καταγγέλθηκε ότι έριξαν τα χημικά κατά των αμάχων.

 



59 συνολικά πύραυλοι Τόμαχοκ εκτοξεύτηκαν από πυραυλοφόρα καταδρομικά πλοία που πλέουν ανατολικά της Μεσογείου. Σύμφωνα με το Πεντάγωνο η πυραυλική επίθεση ήταν στοχευμένη κι έπληξε μαχητικά αεροσκάφη, χώρους στάθμευσης αεροσκαφών, αποθήκες πυρομαχικών και εξοπλισμού, αλλά και αντιαεροπορικά συστήματα.

 



Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του: «Είναι προς το ουσιαστικό εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ να δράσουν προληπτικά και να αποτρέψουν την εξάπλωση της χρήσης των θανατηφόρων χημικών όπλων […] Οι προσπάθειες των προηγούμενων ετών για την αλλαγή της συμπεριφοράς του Άσαντ, απέτυχαν ολικά και δραματικά […] Απόψε το βράδυ, καλώ όλα τα πολιτισμένα έθνη να μας πλαισιώσουν επιζητώντας το τέλος της σφαγής και της αιματοχυσίας στη Συρία, τερματίζοντας την τρομοκρατία όλων των τύπων και μορφών».

 



Η πρώτη αντίδραση από την Δαμασκό και τον Ταλάλ Μπαραζί, κυβερνήτη της επαρχίας Χομς η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο της επίθεσης, έδωσε έμφαση στον ότι η επίθεση αυτή εξυπηρετεί τους σκοπούς των ενόπλων τρομοκρατικών ομάδων και του Ισλαμικού Κράτους και επιπλέον δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η πολεμική αυτή ενέργεια δεν ήταν η πρώτη και ούτε πιστεύω ότι θα είναι η τελευταία».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ