«Κλειδαριές αγάπης» σε άλλη μια γραφική γέφυρα στην Κύπρο

Τόσο οι ντόπιοι όσο και οι ξένοι «κλειδώνουν» τον έρωτά τους με μια κλειδαριά σε διάφορα σημεία στο νησί, παραλιακά και μη.

 


Article featured image
Article featured image

Η συνήθεια αυτή χαρακτηρίζει αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με πρώτες και κύριες το Παρίσι και το Άμστερνταμ. Ντόπιοι αλλά και ξένοι εκδηλώνουν την αγάπη τους προς το/τη σύντροφό τους, αφήνοντας μια κλειδαριά με τα αρχικά τους, ίσως και ένα ερωτικό μήνυμα, πάνω σε μια από τις γέφυρες της πόλης.

Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες το Παρίσι ανακοίνωσε πως βγάζει σε δημοπρασία τις «κλειδαριές αγάπης» που αφήνουν οι ερωτευμένοι στις γέφυρές του, καθώς υπολογίζεται πως όλα τα λουκέτα έφθασαν να ζυγίζουν περίπου μισό τόνο, με αποτέλεσμα οι γέφυρες να κινδυνεύουν…

Στην Κύπρο δεν έχουμε ακόμα τέτοιο πρόβλημα, πλην όμως όλο και περισσότερα ζευγάρια εκδηλώνουν την αγάπη τους, τοποθετώντας κλειδαριές σε ορισμένα σημεία, ως επί το πλείστο γέφυρες.

Ένα από τα σημεία αυτά είναι και η μικρή ξύλινη γέφυρα της κεντρικής φωτογραφίας, στην οποία έχουν τοποθετηθεί ήδη κάποιες «κλειδαριές αγάπης». Η εν λόγω γέφυρα βρίσκεται στο λιμάνι της Αγίας Νάπας, μεταξύ των ψαροταβέρνων Βάσος και Μάρκος, στο σημείο που ως συνήθως είναι αγκυροβολημένο το μεγάλο μαύρο πειρατικό καράβι Black Pearl.

 

 

Ενημερωτικά, όμως, για όσους δεν το γνωρίζουν, η «επίσημη» γέφυρα των ερωτευμένων της πόλης, η οποία εγκαινιάστηκε πριν 3 χρόνια, βρίσκεται στην περιοχή «Μαυροκορώνα» ανατολικά της Αγίας Νάπας, με κατεύθυνση το Κάβο Γκρέκο.

Στη συγκεκριμένη πολύχρωμη ξύλινη γέφυρα, τα ερωτικά «σημάδια» μάλιστα είναι πολύ περισσότερα!



Φωτογραφίες: bigcyprus.com.cy


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ