17 κυπριακές εταιρίες startup ξεκινάνε την πορεία τους από το Startup Weekend Cyprus

101 άτομα, 29 παρουσιάσεις ιδεών και 17 τελικές startup, έδωσαν το παρόν τους στο Startup Weekend Cyprus, την εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στην startup επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

 


Article featured image
Article featured image

Η διοργάνωση με θέμα «Step One» πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το τριήμερο 5-7 Μαΐου και υποδέχτηκε 101 ανθρώπους που με την βοήθεια 50 και περισσότερων εμπειρογνωμόνων από την Κύπρο και το εξωτερικό, υλοποίησαν ή εξέλιξαν τις ιδέες τους.

Το Startup Weekend Cyprus παρείχε στους συμμετέχοντες δικτύωση, εκπαίδευση, ανταγωνισμό, εμπειρία, χειροπιαστά αποτελέσματα.

Κατά τη διάρκεια των 54 ωρών εκτός από την μετατροπή μιας ιδέας σε πράξη, παρακολούθησαν σεμινάρια για ψηφιακό μάρκετινγκ, την μέθοδο ανάπτυξης ενός επιχειρηματικού πλάνου (Business Model Canvas), πως να παρουσιάζουν μπροστά από επενδυτές την ιδέα τους και άλλα.

Και οι 17 τελικές ομάδες που εργάστηκαν εντατικά τις 54 ώρες παρουσίασαν την startup τους στην κριτική επιτροπή και κέρδισαν βραβεία όπως π.χ. την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιδέα τους σε επιταχυντές ιδεών στο εξωτερικό (accelerator), μπροστά από επενδυτές της χώρας και του εξωτερικού, να λάβουν μέρος σε διεθνές συνέδρια και εξειδικευμένα σεμινάρια για startups.

 



Νικητές του Startup Weekend Cyprus αναδείχτηκαν οι: Video Brewer, Skydiver Ninja, Onleave, My.Book και SolarSafe. Η Σταυριάνα Κοφτερός μέλος της διοργανωτικής ομάδας δήλωσε «Τα startup, οι νεοφυείς επιχειρήσεις ήρθαν για να μείνουν. Εκδηλώσεις όπως το Startup Weekend Cyprus το έχουν αποδείξει. Σε ένα τριήμερο φέρνουμε κοντά τους ανθρώπους που έχουν ιδέες με τους έμπειρους στον κάθε τομέα, με τις ευκαιρίες, με την εμπειρία και τη γνώση στην ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού μοντέλου και με την κοινότητα που ασχολείται με τα startup».

Ο Νικόλας Νικολή, από την διοργανωτική ομάδα συμπλήρωσε «Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της προσπάθειάς μας ήταν να εντοπίσουμε νέα μυαλά, καινούριους ανθρώπους και ιδέες χωρίς να υπάρχει ανακύκλωση. Ήμασταν αισιόδοξοι από την αρχή ότι θα το καταφέρουμε και το κάναμε. Εκατόν νέοι άνθρωποι έζησαν την μοναδική εμπειρία του Startup Weekend Cyprus και όλα, με τη στήριξη της Τράπεζας Κύπρου».

 



Η Τράπεζα Κύπρου στήριξε την εκδήλωση στο πλαίσιο της ενθάρρυνσης της καινοτομίας, της τεχνολογίας και της startup επιχειρηματικότητας της χώρας.

Υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν και το Startup Cyprus, ο ΟΝΕΚ, το IDEA Cyprus, το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΓΡΟΣ και το SHARK Energy Drink.  Η εκδήλωση είχε host το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για δεύτερη χρονιά.

Το Startup Weekend Cyprus είναι ένας πραγματικός μαραθώνιος δημιουργικής επιχειρηματικότητας όπου οι συμμετέχοντες καλούνται μέσα σε μόνο 54 ώρες να αναπτύξουν ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια. Οι συμμετέχοντες  έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν τις ιδέες τους, να πάρουν συμβουλές καθοριστικής σημασίας, να δικτυωθούν με τα  κατάλληλα άτομα και να κερδίσουν βραβεία που μεταφράζονται σε διεθνείς επιχειρηματικές ευκαιρίες.

 



 

Το Startup Weekend είναι η μεγαλύτερη κοινότητα νέων επιχειρηματιών αφιερωμένη στις startup, που έχει οργανώσει πάνω από 2000 συναντήσεις σε 500 πόλεις τα πέντε τελευταία χρόνια.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ