Γιατί πρέπει να είμαστε (πολύ) προσεκτικοί με το κλιματιστικό του αυτοκινήτου;

Ίσως να το έχεις ξαναδιαβάσει κάπου, ή μπορεί εσύ να μην κάνεις το συγκεκριμένο λάθος, για τους περισσότερους όμως από εμάς –κυρίως τους μήνες του αφόρητου καύσωνα- η πρώτη μας έγνοια μόλις μπούμε στο αμάξι είναι να ενεργοποιήσουμε τον κλιματισμό για να δροσιστούμε.

 


Article featured image
Article featured image

Μια πολύ λάθος κίνηση, όπως αναφέρει σε ανάρτηση της η ομάδα «Reaction Cyprus», η οποία εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία μας και την υγεία όσων βρίσκονται μαζί μας εκείνη τη στιγμή.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανάρτηση αυτή, ο λόγος που είναι επικίνδυνο να ενεργοποιούμε το κλιματιστικό μόλις ξεκινήσουμε το αυτοκίνητο, είναι γιατί τις προηγούμενες ώρες που το είχαμε παρκαρισμένο, με κλειστά ή μισάνοιχτα παράθυρα, λόγω του καύσωνα, συσσωρεύτηκαν μέσα βλαβερά αέρια, όπως το βενζόλιο.

Η συγκεκριμένη τοξίνη επηρεάζει τα νεφρά, το συκώτι και τον ιστό των οστών, ενώ παίρνει χρόνο στον οργανισμό να την αποβάλει.

Αυτό που προτείνεται, είναι όταν μπείτε στο αυτοκίνητο και το ξεκινήσετε, πριν ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό να ανοίξετε τα παράθυρα για λίγα λεπτά, ενώ συνιστάται να τα αφήσετε ανοιχτά για λίγο ακόμη, και μετά που θα ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ