Γίνε κι εσύ φοιτητής για μια βδομάδα [στο Πανεπιστήμιο Κύπρου]

Πως θα σου φαινόταν αν λίγο πριν αποφασίσεις το αντικείμενο των σπουδών σου, αλλά και το που θέλεις να πας, να είχες τη δυνατότητα να γευτείς τη φοιτητική ζωή για μια βδομάδα;

 


Article featured image
Article featured image

Αυτή τη δυνατότητα σου δίνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Πανεπιστήμιο Κύπρου, μέσω του προγράμματος «Θερινό Σχολείο στην Πανεπιστημιούπολη» το οποίο αφορά μαθητές Λυκείου, μέσης και τεχνικής εκπαίδευσης, δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων.

«Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλώ να συμμετέχετε στο Θερινό Σχολείο του Πανεπιστημίου Κύπρου 2017, το οποίο σχεδιάστηκε ειδικά για εσάς, τους μαθητές του Λυκείου. Στόχος μας είναι να σας δώσουμε την ευκαιρία να ζήσετε ως φοιτητές για μία εβδομάδα. Να γνωρίσετε το Πανεπιστήμιό μας, να έρθετε σε επαφή με καθηγητές πανεπιστημίου και να αξιοποιήσετε τις υποδομές που παρέχουμε στους φοιτητές μας.

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ



Τέλος, ένα πολύ σημαντικό όφελος για εσάς θα είναι ότι θα έρθετε σε άμεση επαφή με το αντικείμενο σπουδών που σας ενδιαφέρει. Αυτό το αντικείμενο για το οποίο διαβάζετε στα βιβλία επαγγελματικού προσανατολισμού, ωστόσο πιθανόν να μην είχατε την ευκαιρία να γνωρίσετε σε πρακτικό επίπεδο» γράφει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει να δώσει την ευκαιρία σε μαθητές να γνωρίσουν από κοντά το Πανεπιστήμιο, να έρθουν σε επαφή με μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού και φοιτητές καθώς και το αντικείμενο/α που επιθυμούν να σπουδάσουν, να κάνουν χρήση τις υποδομές του και να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους μαθητές με κοινά ενδιαφέροντα καθώς, επίσης, να αποκτήσουν ικανότητες που θα τους βοηθήσουν στη μετέπειτα σταδιοδρομία και σπουδές τους.

Κατά το 2017, το Θερινό Σχολείο θα λειτουργήσει για 2 βδομάδες. Κάθε βδομάδα θα προσφέρονται διαφορετικές επιστημονικές ενότητες (βλέπε Πρόγραμμα), οι οποίες διαφέρουν από τη μια βδομάδα στην άλλη βδομάδα.

 

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

· Γνωριμία με το ΠΚ (διάλεξη και ξενάγηση)

· Διαλέξεις ειδίκευσης και εργαστήρια στην επιστημονική ενότητα του ενδιαφέροντος του μαθητή (βλέπε ενότητες στο Πρόγραμμα)

· Αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες

· Εκπαιδευτικές επισκέψεις (ανάλογα με το πρόγραμμα)



Γλώσσα Προγράμματος: Ελληνικά

Διαμονή: Στους μαθητές που θα φοιτήσουν στο Θερινό Σχολείο δίνεται η επιλογή διαμονής στις φοιτητικές εστίες (Φ.Ε.) του Πανεπιστημίου ώστε να ζήσουν από κοντά τη φοιτητική ζωή.



Ενδεικτικό Πρόγραμμα για μαθητές που θα διαμένουν στις Φοιτητικές Εστίες

Κυριακή

18.00-20.00 Άφιξη και τακτοποίηση στις Φοιτητικές Εστίες

20.00-21.00 Δείπνο

21.00-23.00 Ψυχαγωγικές Δραστηριότητες

 

Δευτέρα – Παρασκευή

07.00-07.30 Ξύπνημα

08.00-09.00 Πρωινό

09.00-13.00 Διαλέξεις ή/ και Εργαστήρια (ανά ενότητα)

13.00-14.00 Γεύμα

14.00-16.00 Ξεκούραση

16.00-19.00 Αθλητικές ή Ψυχαγωγικές Δραστηριότητες

19.00-20.00 Προσωπικός Χρόνος (π.χ. Μπάνιο, Προσωπική Φροντίδα)

20.00-21.00 Δείπνο

21.00-23.00 Ψυχαγωγικές Δραστηριότητες και Δραστηριότητες με τους Φοιτητικούς Ομίλους



ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Σάββατο

7.00- 7.30 Ξύπνημα

8.00-9.00 Πρωινό

9.00-11.00 Εξέταση για παραχώρηση μιας Πιστωτικής Μονάδας (προαιρετικά)

11.00-12.00 Αναχώρηση

 

Ενδεικτικό Πρόγραμμα για μαθητές που δεν θα διαμένουν στις Φ.Ε.

Δευτέρα – Παρασκευή

08.45 Προσέλευση στο Πανεπιστήμιο

09.00-13.00 Διαλέξεις ή/ και Εργαστήρια (ανά ενότητα)

13.00-14.00 Γεύμα

14.00-16.00 Ξεκούραση

16.00-19.00 Αθλητικές ή Ψυχαγωγικές Δραστηριότητες

19.00 Αναχώρηση από Πανεπιστήμιο

 

Σάββατο

9.00-11.00 Εξέταση για παραχώρηση μιας Πιστωτικής Μονάδας (προαιρετικά)

Σημείωση: Η μετακίνηση των μαθητών προς και από το Πανεπιστήμιο, κατά την έναρξη και λήξη του ημερήσιου προγράμματος, αποτελεί ευθύνη του γονιού.

Πιστοποιητικό Φοίτησης στο Θερινό Σχολείο:

Με τη λήξη του προγράμματος θα παρέχεται στους μαθητές πιστοποιητικό φοίτησης στο Θερινό Σχολείο (δυνατότητα έκδοσης βεβαίωσης και στην αγγλική γλώσσα μετά από αίτημα του μαθητή).

 

Παραχώρηση Πιστωτικής Μονάδας:

Μαθητές που συμπληρώνουν μια βδομάδα στο Θερινό Σχολείο και επιθυμούν να τους παραχωρηθεί μια (1) πιστωτική μονάδα (την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν στις μετέπειτα σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο Κύπρου), θα μπορούν – εφόσον το επιθυμούν - να παρακάθονται σε σύντομη εξέταση τύπου Πολλαπλής Επιλογής (Multiple Choice), η οποία θα προσφέρεται και θα αξιολογείται, με Επιτυχία ή Αποτυχία (Pass or Fail) από το Τμήμα/ Τμήματα της ενότητας που επέλεξε ο μαθητής ή να ολοκληρώνουν μια εργασία (project) κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ