Σχολείο στο Λονδίνο θα επιτρέπει στα αγόρια να φοράνε φούστα

Μια σκέψη η οποία προέκυψε αφότου οι καθηγητές του ιδιωτικού σχολείου «Highgate» του Λονδίνου, παρατήρησαν πως όλο και περισσότεροι μαθητές διερωτώνται σήμερα για το φύλο τους.

 


Article featured image
Article featured image

Το σχολείο, το οποίο χρεώνει γύρω στις 6,790 στερλίνες (7,973.20 ευρώ) το τετράμηνο, προωθεί επίσης και τις unisex τουαλέτες και το δικαίωμα σε όλα τα παιδιά να ασχολούνται με όλα τα αθλήματα.

Ήδη στα κορίτσια αυτή τη στιγμή επιτρέπεται να φοράνε την «στολή των αγοριών», αυτό το δικαίωμα όμως δεν δίνεται στα αγόρια, κάτι που ενδεχομένως θα αλλάξει μετά τη νέα πρόταση που ετοιμάζει το σχολείο για τις στολές. «Τους ρωτήσαμε μάλιστα αν προτιμούν να ονομάζουμε τις στολές, ως «στολή 1» και «στολή 2», αναφέρει ο διευθυντής του σχολείου Adam Pettitt.

«Το θέμα του ουδέτερου φύλου, προέκυψε μετά από μια συζήτηση ερωτήσεων και απαντήσεων με τους μικρότερους μαθητές του σχολείου μας. Αυτή η γενιά ανθρώπων αμφισβητεί πραγματικά τον δυαδικό τρόπο με τον οποίο διαχωρίζονται τα φύλα», αναφέρει.

«Εξετάζουμε λοιπόν πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί η σχολική στολή, αλλά και όλη η πολιτική του σχολείου, για να καλύψει και εκείνους που θέλουν να ταιριάξουν τα είδη ένδυσης με το φύλο, αλλά και όσους δεν επιθυμούν να το κάνουν», συνεχίζει ο διευθυντής.

«Το γεγονός ότι σήμερα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη υποστήριξη και ενημέρωση σε τέτοιου είδους θέματα, τόσο από το σχολείο, όσο και εκτός, βοηθά τους νέους να αποβάλουν τις συστολές και τους φόβους τους και να εκφράζουν ελεύθερα όσα νιώθουν. Άλλωστε αν νιώθουν πιο χαρούμενοι και ασφαλείς με αυτό που είναι, τότε σίγουρα δεν μπορεί να είναι κακό», συμπλήρωσε ο κύριος Pettitt.

Παράλληλα τόνισε πως όλοι οι γονείς πρέπει να ενημερωθούν πριν την προώθηση των αλλαγών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει σε δηλώσεις του στο BBC ότι υπήρξαν πρώην μαθητές του σχολείου, οι οποίοι έστειλαν επιστολές κάνοντας παράπονα για προώθηση «λανθασμένων ιδεών».

Τον Ιούνιο πάντως, το Highgate School θα πραγματοποιήσει ένα σεμινάριο με τίτλο «Ο εξελισσόμενος έφηβος», το οποίο θα εξετάζει το πώς οι καθηγητές θα πρέπει να προσεγγίζουν ζητήματα σεξουαλικού προσανατολισμού και θέματα φύλου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ