Τι είναι αυτό το νέο παιχνίδι που κόλλησαν όλοι;

Πέρσι τέτοιο καιρό περίπου, αν θυμάστε, είχε ξεσπάσει μια παγκόσμια μανία με το Pokémon Go με χιλιάδες νέους και μεγαλύτερους να κρατάνε το κινητό και να κυνηγάνε ψηφιακά τερατάκια.

 


Στο διάστημα που κράτησε αυτό το κόλλημα, έγιναν πολλά, από τραγελαφικά ατυχήματα μέχρι και άλλα πιο σοβαρά, ενώ η μανία με την οποία όλοι κατέβαζαν και έπαιζαν αυτό το παιχνίδι, είχε δημιουργήσει στρατόπεδα με πολέμιους και υποστηρικτές οι οποίοι έκαναν αναλύσεις για το αν θα καταστρέψει τη νεολαία ή όχι.

Αυτό όμως πέρασε, ξεχάστηκε και τα πράγματα ηρέμησαν, μέχρι πριν από λίγο καιρό –ένα χρόνο περίπου μετά το Pokémon Go- όπου έμελλε ένα καινούργιο παιχνίδι να έρθει και να ταράξει τα νερά της ήρεμης και βαρετής κατά τα άλλα καθημερινότητας μας. 

Αλήθεια εσύ ξέρεις τι είναι αυτό το μικρό gadget που έχει γίνει μόδα σ' όλο τον πλανήτη;

Το εθιστικό αυτό παιχνίδι που σαρώνει ανάμεσα στις εφηβικές και όχι μόνο ηλικίες – και στην Κύπρο- ονομάζεται fidget spinner και αυτή τη στιγμή είναι στη λίστα με τα 50best-selling παιχνίδια σε Αγγλία και Αμερική. Να σημειώσουμε ότι πριν λίγες ημέρες είχε κυκλοφορήσει η είδηση πως μαθητές από Λευκωσία ναύλωσαν λεωφορείο για Λεμεσό, με σκοπό να παραλάβουν τα fidget spinner που είχαν παραγγείλει.

Το fidget spinner αποτελείται από δύο κυρίως κομμάτια: ένα κεντρικό στήριγμα- βάση το οποίο είναι για να μπορεί το παιχνίδι να κρατιέται μεταξύ δείκτη και αντίχειρα και έναν περιστρεφόμενο έλικα που γυρίζει όταν το «χτυπάς» με το ελεύθερο σου χέρι. Υπάρχουν φυσικά και πιο τρελά σχέδια τα οποία όμως ακολουθούν αυτό το βασικό μοτίβο.

Η μόδα των fidget spinner απογειώθηκε εξαιτίας εθιστικής φύσης του παιχνιδιού σε αντίθεση με μόδες του παρελθόντος που βασίζονταν στην ανάγκη για συλλογή (όπως πχ ήταν τα pokemon). H αίσθηση που προκαλεί το κράτημα του γρήγορα κινούμενου έλικα καθώς αυτός γυρίζει στον αέρα είναι ο λόγος που το παιχνίδι είναι και τόσο ελκυστικό.

Ενώ γυρίζει μπορεί να τοποθετηθεί παντού: από το χέρι και τα δάχτυλα έως το μέτωπο και την μύτη, ενώ οι ακόμα  πιο τολμηροί μπορούν να δοκιμάσουν να το πιάσουν στον αέρα ενώ περιστρέφεται.

Εξαιτίας της εθιστικής τους φύσης μερικά σχολεία έχουν ήδη ξεκινήσει να τα απαγορεύουν, αλλά αυτό δεν έχει σταματήσει το παιχνίδι από το να βρίσκεται σχεδόν σε όλα τα σχολικά προαύλια. Η βιομηχανία παραγωγής των fidget spinners έχει εκτοξευτεί τον τελευταίο μήνα και έχει δημιουργήσει μια τεράστια γκάμα διαφορετικών τύπων και μοντέλων.

Παράλληλα πλήθος από video στο Υoutube και threads στο Reddit έχουν δημιουργηθεί με tutorials, κόλπα, κριτικές και συχνές ερωτήσεις (FAQs}.

 

*Με πληροφορίες από independent.co.uk 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ