Άστατο και φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού για τις επόμενες 36 ώρες

Η ασθενής χαμηλή πίεση και οι ασταθείς αέριες μάζες συνεχίζουν να επηρεάζουν την περιοχή.

 


Article featured image
Article featured image

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κατά διαστήματα. Αρχικά τα φαινόμενα θα προέρχονται από το θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά του νησιού, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, νεφικές αναπτύξεις κυρίως στα ορεινά, ημιορεινά, εσωτερικό και βόρεια αναμένεται να δώσουν έντονες βροχές και καταιγίδες με πιθανό χαλάζι.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, αρχικά 2 έως 3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν στα 3-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ στα νοτιοανατολικά παράλια.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, 24 έως 25 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια παράλια, 25 έως 26 βαθμούς στα νότια και ανατολικά παράλια και 13 βαθμούς στη χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 με 15 στα παράλια, και στους 6 στη χιονίστρα.

Αύριο Σάββατο, αυξημένες νεφώσεις θα δίνουν σε αρκετές περιοχές βροχές και καταιγίδες. Οι καταιγίδες θα είναι τοπικά έντονες με χαλάζι. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή περαιτέρω πτώση και θα κυμαίνεται από 4 έως 6 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Κυριακή ο καιρός βελτιώνεται αλλά στα ορεινά δεν αποκλείεται μεμονωμένη βροχή το απόγευμα. Άνοδος της θερμοκρασίας. Τη Δευτέρα, όπως όλα δείχνουν, νέο πιο οργανωμένο χαμηλό βαρομετρικό αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή με βροχές και καταιγίδες. Πτώση θερμοκρασίας.

Την Τρίτη και Τετάρτη παραμένει αστάθεια στην περιοχή και αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τις απογευματινές ώρες

 

*Για περισσότερες πληροφορίες στο kitasweather.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ