Έδωσαν στο γιο τους 1,5 εκατ. τα ξόδεψε και τώρα τους πάει δικαστήριο γιατί θέλει περισσότερα

Να το πεις αχαριστία, να το πεις απληστία, να το πεις αγνωμοσύνη; Όπως και να χαρακτηρίσεις την πράξη του συγκεκριμένου άντρα θα είσαι μάλλον σωστός, αφού όπως φαίνεται ο συγκεκριμένος ήθελε και την «πίτα σωστή και τον σκύλο χορτάτο». 

 


Article featured image
Article featured image

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία δημοσιοποιήθηκε πριν λίγες μέρες, όταν ο 32χρονος Βρετανός Michael Downs, αποφάσισε να σύρει στο δικαστήριο τον πατέρα και την μητριά του, επειδή δεν του έδιναν περισσότερα χρήματα από το ήδη 1,6 εκατομμύρια στερλίνες που του είχαν χαρίσει.  

Όταν ο Dave Downs (πατέρας) και η γυναίκα του, κέρδιζαν 100 εκατομμύρια στερλίνες στη λοταρία, η πρώτη σκέψη που έκαναν ήταν φυσικά να βοηθήσουν το παιδί του πρώτου.

Του χάρισαν λοιπόν 1,6 εκατομμύρια και παράλληλα –όπως ισχυρίζεται- ο γιος του υποσχέθηκαν πως δεν θα χρειαστεί να ανησυχήσει ξανά για το μέλλον του. 

 



Παρόλα αυτά τα δεδομένα άλλαξαν, όταν σε λιγότερο από δύο χρόνια ο Michael ξόδεψε όλα τα χρήματα σε διάφορες αγορές μένοντας και πάλι στον άσσο. Οι γονείς του τότε, αποφάσισαν να διακόψουν τη χρηματοδότης, αφού ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να διαχειριστεί όλα αυτά τα χρήματα.

Μια απόφαση που δυσαρέστησε τον Michael σε βαθμό που αποφάσισε να πάει τον πατέρα και την μητριά του στο δικαστήριο για να αξιώσει περισσότερα χρήματα, αφού όπως ισχυριζόταν, άλλα του είχαν υποσχεθεί και άλλα τελικά έπραξαν.

Το δικαστήριο τελικά απέρριψε την αξίωση του νεαρού άντρα, υποστηρίζοντας ότι ο πατέρας δεν ήταν υποχρεωμένος να καλύψει τις ανάγκες του σπάταλου γιου του. «Δεν υπήρχε βάση στην οποία κάποιος λογικός ή φυσιολογικός άνθρωπος θα μπορούσε να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι θα είχε χρήματα όποτε αυτός ήθελε», είπε ο δικαστής.  

 



Συγκεκριμένα ο Michael πήρε από τον πατέρα του 1 εκατομμύριο, λίγο μετά τη νίκη του δεύτερου, το οποίο δαπάνησε σε λιγότερο από δύο μήνες με την αγορά ενός σπιτιού και σε διάφορα ψώνια. Ακόμη και τότε όμως, ο πατέρας του συνέχισε να τον χρηματοδοτεί για περίπου ένα χρόνο, αυτός όμως συνέχισε να κάνει αλόγιστες σπατάλες σε σημείο που άρχισε να αποκτά χρέη.

Τότε ήταν που επήλθε η ρήξη με τους γονείς του και αυτοί αποφάσισαν να μην του ξαναδώσουν χρήματα. Όπως πολύ σωστά ανέφερε ο δικαστής, είχε την ευκαιρία για μια άνετη ζωή, την οποία όμως για δικούς του λόγους πέταξε στα σκουπίδια.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ