Γιατί γέμισε με σκουπίδια η Πάφος; [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Η απάντηση στο πιο πάνω ερώτημα σίγουρα δεν μπορεί να είναι μια, αφού το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης –του να πετάμε δηλαδή τα σκουπίδια μας όπου βρούμε- προέκυψε έπειτα από μια σειρά άλλων καταστάσεων, που περιλαμβάνουν έλλειψη αυστηρών νόμων, συνείδησης, παιδείας και πάει λέγοντας.

 


Article featured image
Article featured image

Και αυτό δεν ισχύει μόνο για την Πάφο, αλλά αποτελεί παγκύπριο φαινόμενο που το συναντάμε πολύ συχνά.  

Αναρωτήθηκες ποτέ, πού πάνε όλα αυτά τα καταναλωτικά προϊόντα που αγοράζουμε καθημερινά, τα δοκιμάζουμε για λίγο και όταν δεν μας κάνουν απλά τα πετάμε;

Ο φωτογράφος Johnny Συμεού τους τελευταίους 5 μήνες σε μια προσπάθεια του να καταγράψει όλα εκείνα τα σημεία που επιλέγει ο κόσμος να πετάξει τα σκουπίδια του και να αναλύσει ίσως τους λόγους που κάποιοι επιλέγουν συγκεκριμένες περιοχές για να το κάνουν, ξεκίνησε ένα πολύ ενδιαφέρον project, το «Trash Land».

Όπως αναφέρει στη CITY, η ιδέα γι’ αυτό το project ξεκίνησε όταν ο ίδιος έτυχε να βρεθεί σε μια περιοχή λίγο έξω από το κέντρο της πόλης, στην οποία υπήρχαν μόνο σωροί από σκουπίδια.


Είναι πολύ απογοητευτικό το συναίσθημα να βλέπεις την πόλη σου να είναι περικυκλωμένη με σκουπίδια.



20 διαφορετικά σημεία, τα οποία απέχουν μεταξύ τους λιγότερο από 5 χιλιόμετρα.




 

«Πολλές φορές έβλεπα σωρούς από σκουπίδια σε διάφορα άδεια σημεία της Πάφου, αλλά ποτέ δεν είχα αναρωτηθεί γιατί κάποιος που θέλει να πετάξει άχρηστα αντικείμενα, επιλέγει ένα δημόσιο ανοιχτό χώρο για να τον βρωμίσει και δεν τα ανακυκλώνει ή δεν επιλέγει έστω τα καθορισμένα σημεία ρήψης απορριμμάτων».

Ο Jonny επισκέφθηκε γύρω στα 20 διαφορετικά τέτοια σημεία, τα οποία όπως ανέφερε, απέχουν μεταξύ τους λιγότερο από 5 χιλιόμετρα. «Είναι πολύ απογοητευτικό το συναίσθημα να βλέπεις την πόλη σου να είναι περικυκλωμένη με σκουπίδια και είμαι σίγουρος πως όσο συνεχίζω το project θα ανακαλύψω ακόμη περισσότερα τέτοια σημεία».

 


Όσα απεικονίζονται στις φωτογραφίες, έχουν δημιουργηθεί από τον άνθρωπο και δεν έχει γίνει καμία αλλαγή ή τροποποίηση.






Όσα απεικονίζονται στις φωτογραφίες, έχουν δημιουργηθεί από τον άνθρωπο και δεν έχει γίνει καμία αλλαγή ή τροποποίηση από τον φωτογράφο, ο οποίος ήθελε να δείξει ακριβώς, χωρίς καμία παρεμβολή, το μέγεθος του προβλήματος. «Δεν έχω ενοχλήσει, ούτε πειράξει κάτι στα διάφορα σημεία. Αυτό που βλέπετε, είναι ακριβώς αυτό που βρήκα όταν βρέθηκα εκεί»

Ο Johnny Συμεού με το συγκεκριμένο project συμμετείχε σε φωτογραφικό διαγωνισμό που είχε διοργανώσει ο Κυπριακός Φωτογραφικός Όμιλος. Μια από τις φωτογραφίες του έχει επιλεγεί για να συμμετάσχει, μαζί με άλλους σπουδαίους καλλιτέχνες, στην έκθεση «The Wall», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Μαΐου στην πλατεία Kennedy από τις 19:00 μέχρι τις 21:00, στο πλαίσιο του Pafos2017.

 



 

*Δείτε ολόκληρο το project «Trash Land» πατώντας ΕΔΩ 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ