Αναγέννηση με τρία νέα εστιατόρια για το Chateau Status

Με ένα μεσαιωνικό εστιατόριο που λέγεται… «Medieval», τον «Οινοχόο» που είναι το wine bar, αλλά και το «Mangal» με τη μεσανατολική κατεύθυνση, το Chateau Status αναγεννιέται!

 


Article featured image
Article featured image

Ένα διαφορετικής προσέγγισης χώρο εστίασης εγκαινιάζει το Chateau Status. Πρόκειται για το μεσαιωνικό εστιατόριο «Medieval» το οποίο εκμεταλλεύεται τους ιδιαίτερους εξωτερικούς χώρους προσφέροντας αποκλειστικά τρεις προτάσεις σε κυρίως πιάτα και βεβαίως πολλές επιλογές σε πρωτότυπα συνοδευτικά.

Οι τρείς ποιοτικές μεσαιωνικές γευστικές προτάσεις αφορούν: Οφτό Κλέφτικο (συρτό), παϊδάκια και μαριναρισμένο κοτόπουλο. Το Οφτό Κλέφτικό ψήνεται στον παραδοσιακό φούρνο για τέσσερις ώρες χρησιμοποιώντας τη μέθοδο «συρτό». Σε ότι αφορά στα παϊδάκια, αυτά ψήνονται επίσης αργά (slow cook) για τέσσερις ώρες ενώ το κοτόπουλο μαρινάρεται για 48 ώρες σε ειδική σάλτσα.

Στον ίδιο χώρο λειτουργεί και λοκαντιέρα (μεσαιωνικό μπαρ) το οποίο προσφέρει εξαιρετικές προτάσεις, τόσο σε cocktails αλλά και ποικιλία κρασιών.

Εντυπωσιακό είναι και το γλυκό που προσφέρει το εστιατόριο Medieval, το οποίο συνδυάζει γεύσεις από Κύπρο και όχι μόνο. Πρόκειται για table dessert με επιλογές από μπακλαβά, γλυκό μαυροκέρασο, αναρή, μαχαλεπί, ξηρούς καρπούς και κρέμα πιστάτσιο τα οποία ο καθένας καλείται να συνδυάσει αναλόγως γούστου και διάθεσης…

 



Στο πλαίσιο του πολυχώρου, λειτουργεί και ο «Οινοχόος», το wine bar του Chateau Status όπου η κάρτα κρασιών του έχει αναβαθμιστεί με 49 ψαγμένες ετικέτες από επιλεγμένα κυπριακά οινοποιεία. Η κάβα διαθέτει πέραν των 300 ετικετών όπου συμπεριλαμβάνονται και όλες οι ετικέτες Premier Grand Cru.

Στον Οινοχόο υπάρχουν επιλογές σε platter και street food. Δόθηκε έμφαση στην διαφορετικότητα και σε προϊόντα όπου ο συνδυασμός τους με το κρασί (οξύτητα, τανίνες, κλπ.) τα μεταφέρει σε άλλη διάσταση.

Τέλος, η ταβέρνα Mangal βρίσκεται στο πιο ιδιαίτερο σημείο του Chateau Status, ίσως και της Λευκωσίας γενικότερα. Είναι ένας ειδυλλιακός χώρος που συνδυάζει ναργιλέ με ανατολίτικα εδέσματα. Φυσικά, σε αυτή την εικόνα προϊδεάζει ο μάγειρας «ψήστης» ο οποίος κάθεται πίσω από το μαγκάλι και ετοιμάζει (δένει) το όλο concept.

 

Το εστιατόριο λειτουργεί: Καθημερινά και Σαββατοκύριακο από τις 18:00 -24:00

Επικοινωνία: 77 771167

Email: info@chateaustatus.com

 

Όλες οι φωτογραφίες αφορούν στο Medieval


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ