Πάμε Λάρνακα για τη Γιορτή του Κατακλυσμού

Η μεγάλη Γιορτή του Κατακλυσμού, θα φιλοξενηθεί φέτος, όπως και κάθε χρόνο κατά μήκος της Λεωφόρου Αθηνών στη Λάρνακα, από τις 2 μέχρι τις 7 Ιουνίου.

 


Article featured image
Article featured image

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ποικίλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Λαϊκοί ποιητές, χορευτές και τραγουδιστές θα διαγωνιστούν, ενώ η σάτιρα, τα θεατρικά στιγμιότυπα και τα παιδικά προγράμματα θα έχουν την τιμητική τους.

Από τη μεγάλη αυτή γιορτή δεν θα μπορούσαν να λείπουν γνωστά ονόματα καλλιτεχνών από Κύπρο και Ελλάδα.

Στο κηποθέατρο του Μεσαιωνικού Κάστρου θα φιλοξενηθεί το Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών (Καραγκιόζης) και έκθεση φιγούρων θεάτρου σκιών, ενώ την Κυριακή 4 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού θα παρουσιαστεί ένα πλούσιο παιδικό πρόγραμμα στο Κάστρο για τους μικρούς δημότες της πόλης.

Από τις 3 Ιουνίου στην πλατεία του Κάστρου θα βρίσκεται το «Ενάλιο Λεωφορείο Κύπρος» του Εργαστηρίου Ενάλιων Αρχαιολογικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου σε μία κινητή έκθεση για τα παιδιά με θέμα την ενάλια πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου.

Η έκθεση επικεντρώνεται στον τρόπο εργασίας των υποβρύχιων αρχαιολόγων, στη διαχείριση υποβρύχιων αρχαιοτήτων, στα ναυάγια από την προϊστορία μέχρι και σήμερα και στα αγκυροβόλια και λιμάνια.

Στην Πλατεία Ευρώπης σε ειδικά κατασκευασμένα περίπτερα θα παρουσιαστούν παραδοσιακά κυπριακά επαγγέλματα τα οποία έχουν εκλείψει στις μέρες μας.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται ακόμα το Σκακιστικό Τουρνουά Μπλιτζ το οποίο για μια ακόμα χρονιά θα φιλοξενήσει τους καλύτερους σκακιστές της Κύπρου. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ