Οι ακτές της Κύπρου δεν επιτρέπεται να έχουν αυτή την εικόνα

Η αρχή θα γίνει από το χωριό Τίμη της επαρχίας Πάφου, ενώ στη συνέχεια πολλές παραλίες της Κύπρου θα καθαριστούν από σκουπίδια και απορρίμματα που μαζεύτηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

 


Article featured image
Article featured image

Η καλοκαιρινή εκστρατεία καθαρισμού παραλιών και προσδιορισμού των πηγών των σκουπιδιών της θάλασσας διοργανώνεται από το Κέντρο Μελετών και Έρευνας «ΑΚΤΗ», με την υποστήριξη της Ισπανικής Πρεσβείας στην Κύπρο, ενώ τη δράση στηρίζουν όλοι οι παραλιακοί δήμοι της Κύπρου.

Στο πλαίσιο των καθαρισμών, γίνεται καταγραφή των απορριμμάτων ανά κατηγορία, με την εφαρμογή του Διεθνούς Πρωτοκόλλου Ocean Conservancy,  που εκπροσωπεί το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ στην Κύπρο.

Η ΑΚΤΗ έχει αναπτύξει και διαχειρίζεται την πρώτη Βάση Δεδομένων για τα σκουπίδια της θάλασσας στην Κύπρο και την περιφέρεια μας (Cyprus Marine Litter Database). Τα δεδομένα από τις παραλίες της Κύπρου περιλαμβάνονται για δεύτερη συνεχή χρονιά στη διεθνή βάση δεδομένων του Ocean Conservancy.

Οι πρωτότυποι αυτοί καθαρισμοί παραλιών της ΑΚΤΗΣ περιλαμβάνονται ως υποχρεωτική περιβαλλοντική δράση για όλες τις παραλίες της Γαλάζιας Σημαίας, γι’ αυτό και η ΑΚΤΗ υποστηρίζει το έργο των κοινοτήτων εθελοντικά με τον συντονισμό προγραμματισμένων καθαρισμών.

Η έναρξη της εκστρατείας για το καλοκαίρι του 2017 θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου, στις 9:30 στην παραλία της Τίμης, στην Πάφο, στην παρουσία του Πρέσβη της Ισπανίας στην Κύπρο, κυρίου Angel Lossada και τη συμμετοχή των σχολείων των γειτονικών περιοχών. Καθαρισμούς έχει προγραμματίσει η ΑΚΤΗ σε πολλές παραλίες της Κύπρου.



*Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Κούλα Αριστοδήμου: network@akti.org.cy, 22458485


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ