Εικόνες από τα σχέδια της κατεδάφισης του παλιού ΓΣΠ

Τι θα πέσει και τι θα μείνει από το εναπομείναν κτίριο.

 


Article featured image
Article featured image

Αποτέλεσε σημείο αναφοράς τόσο σπουδαίων αθλητικών γεγονότων όσο και της ίδιας της Λευκωσίας, αφού για χρόνια διαμόρφωνε τον χαρακτήρα της πόλης που αναπτυσσόταν γύρω του.

Και ενώ για μεγάλο διάστημα παρέμενε στα αζήτητα, τον περασμένο Μάρτιο ο τότε Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος και ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζιης συμφώνησαν όπως παραχωρηθεί ο χώρος του παλαιού ΓΣΠ στον Δήμο, με στόχο να κατασκευαστούν υπόγειοι χώροι στάθμευσης και στο επίπεδο του δρόμου, ένα πάρκο.

 

Διάβασε επίσης:

Έτσι θα μοιάζει ο χώρος του παλαιού ΓΣΠ




 

Λίγο μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, επανήλθαν στο προσκήνιο παλαιότερα αρχιτεκτονικά σχέδια, τα οποία είχαν κερδίσει τον διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί το 2011 και αφορούσε την ανάπλαση του παλαιού ΓΣΠ, τα οποία παρουσίαζαν μια ολοκληρωμένη πρόταση για το πως θα διαμορφωθεί ο χώρος μετά την κατεδάφιση και την ανοικοδόμηση (για περισσότερα δες εδώ).

Παρόλο που μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί πως ακριβώς θα διαμορφωθεί τελικά ο χώρος που σήμερα φιλοξενεί το παλιό ΓΣΠ, αρμόδιος των Δημοσίων Έργων αποκάλυψε στον δημοσιογράφο Πέτρο Μελαΐση τα σχέδια του τμήματος για την κατεδάφιση του εναπομείναντος κτηρίου η οποία θα ξεκινήσει την Παρασκευή 2/6.

 



 

*Για να παρακολουθήσετε ολόκληρο το ρεπορτάζ πατήστε ΕΔΩ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ