Είναι επικίνδυνη ή όχι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία;

Αρκετοί από εμάς αναρωτιόμαστε κατά πόσο κινδυνεύει ή όχι η δημόσια υγεία από την έκθεση σε συστήματα ασύρματων τηλεπικοινωνιών.

 


Αν κι εσύ ανησυχείς, μάθε πως το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus διοργανώνει την Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017, και ώρα 19:00, στις εγκαταστάσεις του στην Λάρνακα, ένα σεμινάριο ενημέρωσης με θέμα την Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία από συστήματα ασύρματων τηλεπικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Έγκριτοι επιστήμονες σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, θα επιχειρήσουν επίσης να απαντήσουν κρίσιμα ερωτήματα σε σχέση με το τι είναι η Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία, ποιες οι πηγές της, την πιθανή επικινδυνότητά της για τη δημόσια υγεία, μέτρα προστασίας αλλά και σε ερωτήσεις που θα τεθούν από το κοινό.

Η κινητή τηλεφωνία και τα ασύρματα δίκτυα αποτελούν ίσως το σημαντικότερο κομμάτι των σύγχρονων τηλεπικοινωνιών. Εκτιμάται, ότι παγκόσμια, οι χρήστες κινητών τηλεφώνων φτάνουν σήμερα τα 7 δισεκατομμύρια, μη συμπεριλαμβανομένων των χρηστών ασυρμάτων δικτύων Wi-Fi. Η ραγδαία αυτή εξέλιξη των ασύρματων τηλεπικοινωνιών τα τελευταία 30 χρόνια έχει συνδυαστεί με μια αυξημένη ανησυχία και προβληματισμό σε σχέση με τις πιθανές επιπτώσεις στην δημόσια υγεία που μπορεί να επιφέρει η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από κεραίες ασύρματων συστημάτων.

Το Τμήμα Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus επιδεικνύοντας μεγάλη ευαισθησία στο θέμα και στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης του κοινού, έχει προχωρήσει σε σχετική ακαδημαϊκή ερεύνα της οποίας τα ευρήματα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και θα παρουσιαστούν κατά  την διάρκεια του σεμιναρίου.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, www.uclancyprus.ac.cy ή στο τηλέφωνο 24 69 40 00 ή στο email [email protected]

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ