5 πράγματα που θα συμβούν αν πεθάνει ο Πρίγκιπας Φίλιππος

Ο κόσμος βυθίστηκε στην αβεβαιότητα, όταν το πρωί της Πέμπτης, το βασιλικό προσωπικό από όλη τη Βρετανία κλήθηκε στο Λονδίνο για μια «εξαιρετικά ασυνήθιστη» συνάντηση στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

 


Article featured image
Article featured image

Ξένα μέσα ενημέρωσης και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης μετέδιδαν πληροφορίες για θάνατο του σχεδόν 96 ετών Δούκα του Εδιμβούργου, συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ωστόσο ο βασιλικός συντάκτης του BBC, δήλωσε πως οι φήμες περί θανάτου του Πρίγκιπα Φίλιππου, ήταν αναληθείς.

Συγκεκριμένα, ο συντάκτης του BBC μετέδωσε ότι όντως υπάρχει σύσκεψη όλων των υπαλλήλων της βασιλικής οικογένειας, αλλά είναι κάτι που συμβαίνει μία φορά το χρόνο και δεν αφορά θέμα υγείας μέλους της βασιλικής οικογένειας.

Δείτε πιο κάτω 5 πράγματα που θα συμβούν εάν πεθάνει ο Πρίγκιπας Φίλιππος σύμφωνα με την Independent.:



1. Πως θα το μάθουμε

Σε περίπτωση θανάτου του δούκα του Εδιμβούργου, αναμένεται ότι η είδηση θα επιβεβαιωθεί πρώτα από το BBC. Αν πεθάνει το βράδυ, η ανακοίνωση είναι πιθανό να μεταδοθεί στις 8.00 το πρωί.

 



2. Κηδεία

Ενώ ο σύζυγος της βασίλισσας, έχει δικαίωμα σε μια επίσημη κηδεία, ο πρίγκιπας Φίλιππος, επέμεινε στο παρελθόν ότι δεν θέλει τη «φασαρία» που συνηθίζεται. Η κηδεία πιθανό να είναι λιτή, με την οικογένεια και τους φίλους του Πρίγκιπα Φίλιππου.

 

3. Ταφή

Ο δούκας του Εδιμβούργου θα θάφτει στους κήπους του Frogmore, στο έδαφος του Κάστρου Windsor. Εκεί θάφθηκε και ο Πρίγκιπας Αλβέρτος, αλλά και η σύζυγός του, Βασίλισσα Βικτώρια.

 

4. Περίοδος πένθους

Αν ο Πρίγκιπας Φίλιππος πεθάνει, αναμένεται να τεθεί μια επίσημη περίοδος πένθους, η οποία πιστεύεται ότι διαρκεί οκτώ ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι υποθέσεις του κράτους θα τεθούν σε παύση από σεβασμό.

 

5. Επιστροφή στα δημόσια καθήκοντα

Μια περαιτέρω περίοδος επίσημου βασιλικού πένθους, αναμένεται να συνεχιστεί για 30 ημέρες και μετά από αυτή η βασίλισσα θα επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντα της.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ