Μπορείς να φανταστείς τι κρύβει αυτή η (ιδιαίτερη) επιγραφή στη Λεμεσό;

Την πετύχαμε σε κεντρική λεωφόρο της Λεμεσού -συγκεκριμένα στη λεωφ. Μακαρίου- και όπως ήταν αναμενόμενο μας κίνησε την περιέργεια.

 


Article featured image
Article featured image

Η πρώτη σκέψη που κάναμε; Λίγο μακάβρια, αφού θεωρήσαμε πως πρόκειται ίσως για γραφείο κηδειών, με εξαιρετική αίσθηση του (μαύρου) χιούμορ. Μάλιστα, συζητώντάς το στο αμάξι, σκεφτήκαμε και μερικές εναλλακτικές κυπριακές εκδοχές που έχουν το ίδιο νόημα και θα μπορούσαν να δοθούν ως ονομασία στο συγκεκριμένο κατάστημα.

Και επειδή δεν μπορούσαμε να μείνουμε με την αμφιβολία, σταθμεύσαμε το αυτοκίνητο και πήγαμε από κοντά για να λύσουμε το «μυστήριο». Το συγκεκριμένο κατάστημα λοιπόν με την ονομασία «Ο Κύβος Ερρίφθη»*, όπως αναφέρουν οι επεξηγηματικές επιγραφές που βρίσκονται κολλημένες λίγο πιο ψηλά από την κεντρική επιγραφή με την ονομασία, διαθέτει συλλεκτικά αντικείμενα, βιβλία και ενεργειακούς λίθους που αφορούν την εσωτερικότητα του ατόμου και ότι αυτή περικλείει.

Μάλιστα, μια μικρή επιγραφή λίγο πιο κάτω, ξεκαθαρίζει πως τίποτα μέσα σε αυτό το κατάστημα δεν είναι καινούργιο, αφήνοντας να νοηθεί πως όλα τα αντικείμενα που θα βρεις εκεί κουβαλάνε μια συμπαντική ενεργειακή ιστορία μέσα τους.

 



*Η φράση ο «Κύβος Ερρίφθη» αποδίδεται στον Ιούλιο Καίσαρα, ο οποίος θεωρείται ότι την αναφώνησε προετοιμαζόμενος να διασχίσει τη γέφυρα του ποταμού Ρουβίκωνα. Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις που μετά από πολλές σκέψεις και αμφιταλαντεύσεις λαμβάνεται οριστική απόφαση με πλήρη επίγνωση των συνεπειών που μπορεί να προκύψουν και την ανάγκη αντιμετώπισης αυτών.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ