Στους 44 βαθμούς κελσίου θα φτάσει ο υδράργυρος

Εξαιρετικά θερμές αέριες μάζες προερχόμενες από βόρειο Αφρική άρχισαν να επηρεάζουν την περιοχή, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Ο καύσωνας θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα όπου σε αυτό το διάστημα αναμένονται εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες σε όλες τις περιοχές.

Οι πιο υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται στο εσωτερικό, όπου ο υδράργυρος αναμένεται να ακουμπήσει μέχρι 43-44 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή.

Στα παράλια η θερμοκρασία θα είναι σε πιο χαμηλά επίπεδα, αλλά στα νότια και ανατολικά παράλια την Κυριακή αναμένεται τοπικά να πλησιάσουμε ή να φτάσουμε τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά και βόρεια παράλια οι θερμοκρασίες θα είναι πιο χαμηλές σε σχέση με τα υπόλοιπα παράλια, ωστόσο τα ποσοστά υγρασίας θα είναι πιο αυξημένα με το δείκτη δυσφορίας να βρίσκετε σε ψηλά επίπεδα. Στα ημιορεινά οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι χαμηλότερες από αυτές του εσωτερικού αλλά υψηλότερες απ’ αυτές στα παράλια και την πιο θερμή μέρα αναμένεται να κυμανθούν από 37 έως 41 βαθμούς, αναλόγως του υψομέτρου. Στα ορεινά η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 30 έως 36 βαθμούς Κελσίου (30 στη Χιονίστρα).

Οι ασθενείς κυρίως άνεμοι που θα πνέουν κατά τη διάρκεια του καύσωνα θα επιδεινώνουν την κατάσταση, αλλά ευτυχώς τα ποσοστά υγρασίας θα είναι σχετικά σε χαμηλά επίπεδα, κυρίως κατά τις πολύ θερμές ώρες της ημέρας. Επίσης, οι ελάχιστες θερμοκρασίες τα βράδια σε εσωτερικό (κυρίως μέσα στην πόλη της Λευκωσίας) αλλά και πιο τοπικά σε παράλιες περιοχές στα νότια και ανατολικά, δεν θα πέφτουν κάτω από 26-28 βαθμούς όπου η δυσφορία θα είναι έντονη.

Λόγω της διάρκειας του καύσωνα αλλά και των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατούν κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας, το www.kitasweather.com έχει εκδώσει πορτοκαλί συναγερμό για το εσωτερικό μέχρι τη Δευτέρα, ενώ για τα παράλια και ορεινά κίτρινο συναγερμό μέχρι τη Δευτέρα.

Οι κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή αυτές τις μέρες είναι γύρω στους 36 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και η ελάχιστη 21 βαθμούς, 29 με 20 στα δυτικά παράλια, 32 με 21 στα νότια και ανατολικά παράλια και στα ορεινά (Πρόδρομος) 27 με 17 βαθμούς.

Το Σάββατο, ο καιρός συνεχίζει ηλιόλουστος και εξαιρετικά θερμός. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με σήμερα.

Την Κυριακή ο καιρός συνεχίζει ηλιόλουστος και εξαιρετικά θερμός. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο σε σχέση με την Παρασκευή και το Σάββατο και θα είναι η πιο θερμή μέρα του καύσωνα, με τη θερμοκρασία στο εσωτερικό να φτάνει τους 43-44 βαθμούς Κελσίου, 35 έως 38 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια παράλια, 38 έως 40 στα νότια και ανατολικά παράλια και 30 στη χιονίστρα.

Τη Δευτέρα αναμένεται ηλιόλουστος καιρός με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση σε σχέση με την Κυριακή, αλλά οι θερμοκρασίες παραμένουν εξαιρετικά υψηλές.

Περεταίρω πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τρίτη με τα ποσοστά υγρασίας όμως να αυξάνονται κατακόρυφα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ