Μπορεί το «Θες Παστίτσιο» του So Tiri να εξελιχθεί σε καλοκαιρινό hit;

Από την πρώτη κιόλας νότα, το τραγούδι θα σου φανεί γνώριμο και όχι άδικα αφού αποτελεί διασκευή (ή παρωδία καλύτερα) του «Despacito» του Luis Fonsi ft. Daddy Yankee.

 


Article featured image
Article featured image

Στο παρελθόν, πολλά ελληνικά τραγούδια που αποτελούσαν διασκευές επιτυχημένων ξένων κομματιών, εξελίχθηκαν σε μεγάλα (καλοκαιρινά hits), έχοντας στην ουσία την ίδια τύχη με τα original άσματα.

Οι διασκευές δεν αφορούσαν μόνο σε αυτό που αποτελούμε τσιφτετελοπόπ, αφού τέτοια παραδείγματα έχουμε και από το λεγόμενο έντεχνο.

Φυσικά, εδώ δεν μιλάμε για διασκευή αλλά για παρωδία.

Όπως και να 'χει, δεν ξέρουμε αν το «Παστίτσιο» θα έχει τελικά την ίδια τύχη με ότι ακούσαμε στο παρελθόν, σίγουρα όμως ο στίχος είναι ικανός να σου ανοίξει για καλά την όρεξη:



«Ξέρεις ότι μοιάζεις σαν το μουσακά,

μέσα σας και οι δυο σας έχετε κιμά,

αλλά πάντα μόνο εσένα θα ζητήσω».


 

 

Ποιος είναι ο So Tiri;

Αυτό που θα σου κάνει εντύπωση ψάχνοντας για το ποιόν του, είναι πως με ένα google search με το όνομά του προκύπτουν περισσότερα από 4 εκατομμύρια αποτελέσματα. Ποιος να ‘ναι τελικά αυτός ο So Tiri. Λοιπόν, πρόκειται για Έλληνα της Αμερικής. Ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται ως ράπερ και κωμικός. Το πραγματικό του όνομα είναι Billy και το So Tiri είναι το stage name του. «Είναι κάτι σαν το alter ego μου» δηλώνει σε συνέντευξή του στο oneman.gr.

Μύτη στην Ελλάδα έσκασε πριν από 6 ολόκληρα χρόνια με ένα τραγούδι με τίτλο «Φέτα και Ψωμί». Ήταν ένας ύμνος στη φέτα, κάτι που σε συνέδεε τον ίδιο με την Ελλάδα αλλά και ένα χιουμοριστικό βίντεο που (όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος με τα εκατομμύρια views) τράβηξε τα βλέμματα. «Ξεκίνησε σαν πλάκα αλλά διαμορφώθηκε σε κάτι που έκανε τους ανθρώπους χαρούμενους. Αυτό είναι που προσπαθώ να κάνω κι εγώ. Οι άνθρωποι αγαπάνε το γέλιο» λέει ο ίδιος.

Και παρόλο που μένει Αμερική, ο ίδιος λέει ότι ακούει ελληνική μουσική. «Μου αρέσουν ο Πλούταρχος, οι Otherview, οι Going Through και ο Χατζηγιάννης. Παλιότερα μου άρεσαν και ο Τριαντάφυλλος, ο Νταλάρας και ο Παπακωνσταντίνου».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ