Οι ενοχλητικοί «εραστές» του Facebook [6 Κύπριες μιλάνε με αποδείξεις]

Είναι δύσκολη δουλειά τελικά το να είσαι γυναίκα στο Facebook. 

 


Article featured image
Article featured image

Είναι αυτοί οι τύποι που (προφανώς) το μόνο που τους νοιάζει είναι να ζευγαρώσουν, με κάθε τρόπο και μέθοδο και φυσικά με όποιο θηλυκό ανταποκριθεί στο κάλεσμα τους.

Συνήθως στέλνουν ένα μήνυμα (στα greeklish) τύπου «Hi ti kaneis», περιμένοντας ανταπόκριση από τη Θεά (!) της φωτογραφίας η οποία αν κάνει το λάθος και δεν απαντήσει, θα δεχτεί καταιγισμό από «Hi» ή ακόμη χειρότερα αν τον εκνευρίσει, θα ακούσει τα «γαλλικά» που της αρμόζουν.

Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που είναι πιο εφευρετικοί και πιο ενημερωμένοι. Μπαίνουν στο προφίλ και εκτός από τις φωτογραφίες, ψάχνουν και καμιά πληροφορία επιπλέον, για να το πάρουν αλλιώς. «Geia sou, prosexa oti kaneis modeling. Eimai paragogos kai tha me endiefere na sou prosferw douleia». Αν τσιμπήσεις, θα σε τσιμπήσει και άντε μετά να ξεφύγεις από τα δίχτυα του ψαρά.

Ρωτώντας διάφορες γνωστές και φίλες αν τους έχουν τύχει τέτοιες περιπτώσεις, όλες ανεξαιρέτως μας είπαν ό,τι έστω και μια φορά στη ζωή τους (στο Facebook) έλαβαν ένα τέτοιου είδους μήνυμα, από άγνωστο άντρα. 

Και όταν συμβεί τι κάνεις; Τους κάνεις block; Τους βρίζεις; Απαντάς; Αδιαφορείς;

Έξι τολμηρές Κύπριες, φωτογράφησαν τα (αστεία) αποδεικτικά στοιχεία, τα έστειλαν στη CITY και μας είπαν τι κάνουν όταν το inbox τους γεμίζει έρωτα από άγνωστους άντρες!

 

 

Άντρια, 29 ετών







«Απλά δεν απαντάς και τέλος. Κατά καιρούς λαμβάνω διάφορα μηνύματα από αγνώστους, ενώ έχω περισσότερα από 250 αιτήματα φιλίας που εκκρεμούν. Αν ασχοληθώ μαζί τους, σημαίνει ότι δεν θα κάνω τίποτα άλλο καθημερινά.

Όπως και να έχει θεωρώ βλακεία αυτόν τον τρόπο προσέγγισης. Δεν μου λέει κάτι να μου στείλει κάποιος 'Hi' ή 'Τι κάνεις κούκλα;'. Μη σου πω ότι μου βγάζει και λίγη απελπισία όλο αυτό. Οκ, μπορεί να έχει λίγη πλάκα στην αρχή, αλλά όταν συνεχίζει κάποιος και γίνεται ενοχλητικός, τον κάνω block και τέλος».



 



Νίκη, 27 ετών





«Δεν μπαίνω καν στον κόπο να απαντήσω σε τέτοιους τύπους, γιατί πολύ απλά τους θεωρώ ενοχλητικούς και απελπισμένους. Είμαι άτομο που του αρέσει η άμεση επαφή με τον κόσμο και το να μου την «πέφτει» κάποιος από τα social media το βρίσκω ηλίθιο. Και οι πλείστοι απ’ αυτούς είναι αψυχολόγητοι. Από τη στιγμή που βλέπουν ότι δεν απαντώ στο 'πρώτο μήνυμα' δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συνεχίζουν να στέλνουν μόνοι τους. Έρχονται στιγμές που θέλω να τους απαντήσω και να τους βρίσω, αλλά δεν το επιτρέπει η αγωγή μου!».

 





Παναγιώτα, 36 ετών





«Συμβαίνει συχνά να λαμβάνω μηνύματα από άγνωστους στο κινητό, οι οποίοι σκαρφίζονται διάφορα για να μου τραβήξουν την προσοχή. Εγώ απλά τους αγνοώ. Έχει πλάκα όμως όταν κάποιοι επιμένουν τόσο πολύ στέλνοντας απανωτά μηνύματα. Γενικά θεωρώ τόσο λάθος όλο αυτό που γίνεται, που δεν υπάρχει περίπτωση να απαντήσω ή να δώσω σημασία σε με τέτοια περίπτωση άντρα».



 



Μαρία, 24 ετών 





 

«Μπορεί σήμερα όλα να γίνονται γρήγορα και με να ακολουθούν την τεχνολογική εξέλιξη, προσωπικά όμως θεωρώ τον εαυτό μου old school τύπο γυναίκας. Το φλερτ μέσω facebook  για παράδειγμα δεν είναι μια από τις επιλογές μου, ούτε για να προσεγγίσω κάποιον και φυσικά ούτε και να με προσεγγίσει κάποιος, ειδικά άγνωστος.

Δεν θεωρώ κακό βέβαια κάποιος να επιλέγει αυτό τον τρόπο επικοινωνίας και φλερτ, απλά δεν είναι για μένα. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί κάποιος που στέλνει μήνυμα σε μια άγνωστη κοπέλα και αυτή τον αγνοεί, συνεχίζει να στέλνει μηνύματα. Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι έστελναν μέχρι και 6 αναπάντητα μηνύματα, χωρίς να τους νοιάζει η χυλόπιτα. Τέτοιες περιπτώσεις τις κάνεις block λοιπόν και προχωράς παρακάτω. Δεν θα βρίσω, ούτε θα θυμώσω, απλά θα τους εξαφανίσω με τον τρόπο μου».

 

 

Μαριάννα, 25 ετών

«Σε καμία περίπτωση δεν θα έπαιρνα στα σοβαρά κάποιον άντρα που στέλνει μήνυμα μέσω των social media για να με φλερτάρει. Δεν είναι στο χαρακτήρα μου. Δεν μπορώ να ξέρω ποιος κρύβεται πίσω από το κάθε προφίλ και αν είναι επικίνδυνος ή όχι. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που επιμένουν και γίνονται ενοχλητικοί, αλλά νομίζω είναι δικαίωμα του καθενός να μην απαντά και να αγνοεί τέτοιους τύπους».

 

 

 

Κωνσταντίνα, 32 ετών



«Αδιάφοροι. Ναι μόνο έτσι θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τους τύπους που στέλνουν μηνύματα σε άγνωστες στο Facebook, μήπως και «κάτσει» κάτι. Λαμβάνω κατά καιρούς διάφορα περίεργα μηνύματα, καρδούλες, emoji κλπ, αλλά τα αγνοώ. Δεν ασχολούμαι καν. Η μόνη απορία που έχω, είναι πως επιλέγουν σε ποιες θα στείλουν. Έχουν κάποια κριτήρια ή απλά μπαίνουν Facebook και ότι κληρώσει».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ