Ο Φράνσις Μπέικον και ο Λούσιαν Φρόιντ συναντώνται στην Πάφο

Το 1988, σε μια γκαλερί στο Βερολίνο, κλάπηκε ένας μικρός πίνακας, ένα πορτρέτο που απεικόνιζε τον μεγάλο καλλιτέχνη Φράνσις Μπέικον. Από τότε δεν έχουν βρεθεί τα ίχνη του. Η εξαφάνιση του πορτρέτου δεν ήταν απλώς μια απώλεια ενός έργου. Για τον δημιουργό, τον διάσημο ζωγράφο Λούσιαν Φρόιντ (εγγονό του Σίγκμουντ), ο πίνακας εκείνος αντιπροσώπευε ίσως την πιο σημαντική σχέση στη ζωή του. Μια σχέση που είχε, επίσης, χαθεί…

 


Article featured image
Article featured image

H Alpha Square και το ξενοδοχείο Almyra παρουσιάζουν την παράσταση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις τον περασμένο όταν ανέβηκε στη Λεβέντειο Πινακοθήκη στην Λευκωσία.

Πρόκειται για ένα νέο θεατρικό έργο, βασισμένο στην πραγματική σχέση δύο εικαστικών θρύλων, του Φράνσις Μπέικον και του Λούσιαν Φρόιντ.

Το «bacon\freud» θα παρουσιαστεί στις 21 Ιουνίου στις 20:00μμ για πρώτη φορά στην Πάφο και το υπογράφει η Ανθή Ζαχαριάδου (συγγραφέας των ιστορικών θεατρικών «Caterina: Last Queen of Cyprus» και «Eleonora of Cyprus»).

Βαρνάβας Κυριαζής και Ανδρέας Αραούζος συν-σκηνοθετούν και υποδύονται τους Μπέικον και Φρόιντ, αντίστοιχα.

 

Αίθουσα: Danae Room, 20:00 – 21:00

Εισητήριο: 15.00 ευρώ / το άτομο

Με δείπνο: 40.00 ευρώ/ το άτομο

*Οι παραπάνω τιμές περιλαμβάνουν ένα ποτήρι κρασί στο εστιατόριο Νotios, συντροφιά με τους καλλιτέχνες, μετά το τέλος της παράστασης. 

Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 26 888762


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ