Τα καρπούζια που παράγει ο Ανδρέας στη Λεμεσό είναι... κίτρινα

«Σαν την Κύπρο εν έσιει» και φυσικά σαν την παττίχα με το χαλούμι, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, δεν υπάρχει καλύτερο.

 


Article featured image
Article featured image

Τι γίνεται όμως όταν το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού δεν είναι όπως το γνωρίζουμε, αφού αλλάζει χρώμα και γίνεται κίτρινο;

Σύμφωνα με κάποιους που το γεύτηκαν ήδη, γίνεται πιο γλυκό και πιο δροσερό. Κι αν η εικόνα του θεωρείς πως ίσως δεν είναι τόσο ελκυστική, απ' ότι μάθαμε η γεύση το δικαιώνει και με το παραπάνω.

Ο ιδιοκτήτης του Πολυχώρου «Ρόδι» Ανδρέας Βρυωνίδης στη Λεμεσό, ξεκίνησε την καλλιέργεια της συγκεκριμένης ποικιλίας τον περασμένο Αύγουστο, οπόταν και επέστρεψε από τον Καναδά με μερικούς σπόρους.

«Έφερα τους σπόρους και τους φύτεψα στο κτήμα που έχω στο χωριό Τριμίκλινη, σε τρεις διαφορετικές περιόδους, για να έχω συνεχή παραγωγή. Το κλίμα της Κύπρου τα βοήθησε και ευδοκίμησε για τα καλά η συγκεκριμένη ποικιλία».

Όπως αναφέρει στη CITY ο κύριος Βρυωνίδης, η συγκεκριμένη ποικιλία είναι πολύ πιο γλυκιά από τα κοινά κυπριακά (κόκκινα) καρπούζια και έχει ένα ιδιαίτερο άρωμα, ενώ το μέγεθός της είναι όπως ενός μικρού πεπονιού.

 



Το έντονο κίτρινο χρώμα, το οποίο στην αρχή πολλοί βρίσκουν απωθητικό, οφείλεται στην έλλειψη λυκοπενίου, αλλά δεν στερείται ούτε βιταμινών, ούτε άλλων θρεπτικών συστατικών.

Ήδη υπάρχει αρκετή παραγωγή και ο ιδιοκτήτης του Πολυχώρου «Ρόδι» και πλέον παραγωγός κίτρινων καρπουζιών, ετοιμάζει ένα event μέσα στον Αύγουστο έτσι ώστε ο κόσμος να γευτεί το περιβόητο κίτρινο καρπούζι. «Θα κάνουμε μια εκδήλωση καλοκαιρινή με μπόλικο κίτρινο καρπούζι, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και πλειστηριασμός με τα έσοδα να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Ο ίδιος πάντως κάνει σκέψεις να συνεχίσει την παραγωγή, να την αυξήσει και ίσως κάποια στιγμή να βγει στην κυπριακή αγορά με κίτρινο καρπούζι. Καλές δουλειές να ευχηθούμε!

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ