Τρεις κυπριακές startup ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό Business Idea Competition

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η απονομή των βραβείων του ετήσιου διαγωνισμού επιχειρηματικής ιδέας Business Idea Competition. Η εταιρεία KPMG φιλοξένησε στα γραφεία στη Λευκωσία, την τελετή απονομής, η οποία διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας (CEDAR) και το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus.

 


Article featured image
Article featured image

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για μια ακόμη φόρα στο πλαίσιο της αγαστής και συνεχούς συνεργασίας της KPMG και του Κέντρου Επιχειρηματικότητας CEDAR. Εξίσου σημαντικοί για τη διοργάνωση του φετινού διαγωνισμού ήταν το σύνολο των υποστηρικτών.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, το CEDAR διοργάνωσε εργαστήρια επιχειρηματικής κατάρτισης για την ενημέρωση και υποστήριξη επίδοξων επιχειρηματιών για το πώς να αναπτύξουν επιτυχημένες επιχειρηματικές ιδέες πριν την ημερομηνία κατάρτισής των ιδεών, σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.

Το πρώτο βραβείο, χορηγία της KPMG, κέρδισε η επιχειρηματική ιδέα της «SHOPGUIN». Η ομάδα πίσω από την ιδέα παρουσίασε έναν εναλλακτικό τρόπο για την online προώθηση των μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων. Το δεύτερο βραβείο, χορηγία της Gravity δόθηκε στην «Macro-Care». Το βραβείο «Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας»  χρηματοδοτήθηκε από το μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων - MBA του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και δόθηκε στην «Roads and Keys”, μια πλατφόρμα που εξυπηρετεί τις ανάγκες των πιανιστών που μετακινούνται συχνά.  

Η τελετή η οποία ήταν μια γιορτή του επιχειρείν, έλαβε χώρα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Η τελετή ξεκίνησε με την παρουσίαση της εταιρείας iResTech Ltd, μιας κυπριακής νεοφυούς εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των βοηθητικών τεχνολογιών. Ακολούθως, παρουσιάστηκαν στα πλαίσια της εκδήλωσης οι συμμετέχουσες ομάδες από επίδοξους επιχειρηματίες και οι παρευρισκόμενοι οι επιχειρηματικοί αγγέλου και υποστηρικτές του επιχειρείν, συμπεριλαμβανομένης της Κριτικής Επιτροπής.

 



«Η επιχειρηματικότητα αποτελεί την ατμομηχανή της Ευρώπης στη σημερινή εποχή. Ιδιαίτερα μετά την οικονομική κρίση που έπληξε τόσο την παγκόσμια οικονομία αλλά και τον τόπο μας, οι νεοφυείς και συνάμα καινοτόμες επιχειρήσεις μπορούν να αποτελέσουν τη δίοδο της ανάπτυξης και της σταθερότητας» δήλωσε ο καθηγητής Πανίκκος Πουτζιουρής ο οποίος ηγείται της πρωτοβουλίας.

Το CEDAR ανακοίνωσε τη συνέχιση της συνεργασίας με για την εν λόγω πρωτοβουλία με το σύνολο των εταίρων. Στα άμεσα σχέδια του οργανισμού είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση του διαγωνισμού με σκοπό τη συμμετοχή ιδεών και από το εξωτερικό.

 

Υποστηρικτές:

Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), Διεθνές Επιμελητήριο Νέων Κύπρου (JCI Cyprus), Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ) και Κέντρο Πληροφόρησης Νέων (ΚΕΠΛΙ), CYBAN, CyRIC, StudentLife.com.cy, DisruptCyprus.com, INSPIRE, Κυπριακή Ομοσπονδία Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών (ΚΟΓΕΕ), παροικιακός σύνδεσμος ΕΠΙΣΤΗΜΗ και το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ηνωμένου Βασιλείου - Κύπρου. Χορηγοί των βραβείων του διαγωνισμού  είναι οι KPMG, Gravity, and UCLan Cyprus MBA.

 

*Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και για συνεχή ενημέρωση αναφορικά με τις πρωτοβουλίες του Κέντρου Επιχειρηματικότητας (CEDAR) μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Κέντρου στο www.cedar.org.cy ή να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 24694006 (Καθ. Πανίκκος Πουτζιουρής), 24694057 (Δρ. Ηλίας Χατζηηλίας).


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ