Η Αστυνομία της Γερμασόγειας μοίραζε διαφορετικά «πρόστιμα»

Αν το περασμένο Σάββατο 22 Ιουλίου έτυχε να βρεθείς στην περιοχή της Γερμασόγειας στη Λεμεσό και να σταθμεύσεις το αυτοκίνητο σου σε κάποιο από τα προκαθορισμένα σημεία, μάλλον θα ξέρεις σε πιο περιστατικό αναφερόμαστε.

 


Αν πάλι όχι, μάθε πως η Αστυνομία της Γερμασόγειας βγήκε τσάρκα στην περιοχή και αντί προστίμων μοίραζε ενημερωτικά φυλλάδια για εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, καθώς και της περιουσίας τους, ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών.

Η συγκεκριμένη κίνηση, φαίνεται πως εκτιμήθηκε αρκετά από τους πολίτες, οι οποίοι μετά το πρώτο σοκ (αφού νόμιζαν πως ήταν εξώδικο), ανέβασαν φωτογραφίες στο διαδίκτυο επιβραβεύοντας την Αστυνομία και την Αστυνομία της Γερμασόγειας για την εν λόγω εκστρατεία.  

Η ανακοίνωση αναφέρει ενδεικτικά ποια είναι τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να λαμβάνουν οι πολίτες για την αποτελεσματικότερη φύλαξη των κατοικιών και των καταστημάτων τους, καθώς και άλλης περιουσίας τους ενόσω αυτοί βρίσκονται σε παραλίες και τουριστικά θέρετρα.

 - Να μεταφέρεται μόνο το απαραίτητο χρηματικό ποσό που χρειάζεται ο λουόμενος και η προσωπική του περιουσία να βρίσκεται συνεχώς στο οπτικό του πεδίο. ·

- Να μη μεταφέρονται στην παραλία, μεγάλης αξίας αντικείμενα, όπως κοσμήματα, ρολόγια, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα κ.λπ. Σε περίπτωση που μεταφέρονται τέτοια αντικείμενα, σε καμία περίπτωση αυτά να αφήνονται ανεπιτήρητα. Όπου είναι δυνατόν, να συνεργάζεται με άλλους λουόμενους για την αλληλοεπιτήρηση της περιουσίας τους.

- Κάθε φορά που οι ένοικοι θα αναχωρούν από το δωμάτιο τους να βεβαιώνονται ότι τα παράθυρα και οι πόρτες είναι κλειστές και ασφαλισμένες. ·

- Να μην μεταφέρουν μαζί τους χρήματα ή τιμαλφή που δεν θα χρειαστούν κατά την έξοδό τους. ·

- Όταν απουσιάζουν από το σπίτι, να μην αφήνουν ενδείξεις που να προδίδουν την απουσία τους. ·

- Να φροντίζουν να είναι καλά κλειδωμένο και να συνεργάζονται με γείτονες της εμπιστοσύνης τους, για την αλληλοεπιτήρηση των σπιτιών τους. ·

- Να βεβαιώνονται ότι έχουν ασφαλίσει πόρτες, παράθυρα και φωταγωγούς.

- Να αφήνουν ανοικτές και χωρίς περιεχόμενο τις ταμειακές μηχανές των καταστημάτων τους.

- Χρήματα και πιστωτικές κάρτες να τοποθετούνται στις μπροστινές τσέπες των ρούχων.

- Για τις γυναίκες που μεταφέρουν τσάντες, να μην τοποθετούν σε αυτές όλα τα χρήματα, πιστωτικές κάρτες, διαβατήρια κ.λπ. μέσα σ’ αυτές, αλλά ό,τι δε θα χρειαστεί, να αφήνεται σε ασφαλισμένο μέρος στο ξενοδοχείο ή στο χώρο διαμονής.

- Να μην αφήνει το όχημά του σε λειτουργία ακόμα και αν θα λείψει έστω και για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και ουδέποτε να αφήνει τα κλειδιά στη μηχανή ή στην πόρτα. Ο ιδιοκτήτης/οδηγός θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη, ότι οι επιτήδειοι καραδοκούν και ως εκ τούτου, οφείλει ακόμη και σε περίπτωση ολιγόλεπτης απομάκρυνσής του από το αυτοκίνητό του, να λαμβάνει όλα εκείνα τα μέτρα που θα απέτρεπαν την κλοπή περιουσίας από το όχημα του ή ακόμα την κλοπή του ιδίου του οχήματος. ·

- Να κλειδώνει πάντοτε τις πόρτες και να ανεβάζει πλήρως τα παράθυρα, ακόμα και αν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο μπροστά από το σπίτι του ή σε άλλο σημείο που θεωρεί ασφαλές.

- Να σταθμεύει πάντοτε το όχημά του, σε σημεία όπου υπάρχει αρκετός οδικός φωτισμός. Τα σκοτεινά ή απόμερα σημεία καθιστούν ευκολότερο το έργο των κλεφτών. 

  

Γενικά, προτρέπεται το κοινό να βρίσκεται σε εγρήγορση και να συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία και σε περίπτωση που εντοπίσει οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση, να ενημερώνει αμέσως την Αστυνομία ή να επικοινωνεί με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ