«Ανυπομονούμε να έρθουμε στην Κύπρο για το φεστιβάλ και το νόστιμο φαγητό»

Στην Κύπρο έχουν βρεθεί ακόμη μια φορά πριν μερικά χρόνια, για να παίξουν μουσική σε club της Λεμεσού και αυτό που έχουν να θυμούνται μέχρι και σήμερα είναι ότι έφαγαν μερικά από τα καλύτερα πιάτα της ζωής τους. 

 


Article featured image
Article featured image

Οι αδελφές Miriam και η Olivia ή αλλιώς DJ NERVO από την Αυστραλία δεν είναι ένα ακόμη ένα duo που παίζει μουσική. Τα δύο κορίτσια εναλλάσσουν την καθημερινότητα τους ανάμεσα στις διάφορες ιδιότητες τους αφού εκτός από djs, συνθέτουν και παράγουν μουσική, τραγουδάνε, γράφουν στίχους, ενώ παράλληλα ασχολούνται και με το χώρο της μόδας. 

Οι dj NERVO, στη διάρκεια της πορείας τους έχουν συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής, ενώ ήδη έχουν στο ενεργητικό τους ένα βραβείο Grammy για το (πολύ γνωστό κομμάτι) «When Love Takes Over» που έγραψαν για τον David Guetta.

Με αφορμή την παρουσία τους στο Living Color Festival που θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Αυγούστου 2017 στην Αγία Νάπα, η CITY μίλησε με τις NERVO και έμαθε μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. 

 


Στην αρχή κάναμε αρκετά πραγματικά κακά τραγούδια και… μερικά καλά.


Πώς είναι να συνεργάζεσαι με την αδελφή σου; Δεν υπάρχουν συγκρούσεις και διαφωνίες;

Είμαστε αδερφές, οι καλύτερες φίλες, συνεργάτες, σύμβουλοι, οι πιο σκληροί κριτές και οι μεγαλύτερες θαυμάστριες η μια της άλλης. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε όλο αυτό η μια χωρίς την άλλη. Ναι, έχουμε διαφορές κάποιες φορές μεταξύ μας, αλλά υπάρχει μια ειλικρίνεια που τελικά οδηγεί στον σεβασμό και στην καλή ομαδική δουλειά. Μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για τη δουλειά μας - η μουσική είναι η ζωή μας και έχουμε τον ίδιο ηθικό κώδικα όσον αφορά τη δουλειά μας. Καλλιτεχνικά είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος. Ακόμα και όταν έχουμε διαφορετικές ιδέες πάντοτε βρίσκουμε κοινό έδαφος. Είμαστε καλύτερες όταν είμαστε μαζί και νιώθουμε πολύ ευγνώμονες που έχουμε η μια την άλλη.    

 



 

Πώς ξεκίνησε η ενασχόληση σας με τη μουσική;

Γράφουμε τραγούδια από τότε που ήμαστε 15 χρονών. Στην αρχή συνθέταμε μουσική για Pop Stars, μιας και φαινόταν πολύ διασκεδαστική καριέρα για μας. Μετά ανακαλύψαμε την Ibiza και οι ζωές μας άλλαξαν. Εμπνευστήκαμε από τους ρυθμούς και το vibe της. Τότε ξεκινήσαμε να δουλεύουμε περισσότερο με DJs, συνθέταμε κομμάτια γι’ αυτούς και σιγά σιγά αρχίσαμε να κάνουμε πιο πολλά. Έπειτα κάναμε ένα course στο London School of Sound, για να μάθουμε πώς να προγραμματίζουμε ηλεκτρονική μουσική, δουλέψαμε σκληρά και έτσι ξεκινήσαμε να δημιουργούμε τη δική μας μουσική. Κάναμε αρκετά πραγματικά κακά τραγούδια και… μερικά καλά. Τότε που είχαμε γράψει το «When Love Takes Over» για τον David Guetta και κερδίσαμε το βραβείο Grammy, μας μπήκε η ιδέα ότι αξίζει τον κόπο να δοκιμάσουμε να κάνουμε τη δική μας καριέρα – και έτσι δημιουργήθηκαν οι NERVO.    


Το να βλέπουμε τους fans μας να τραγουδούν τα τραγούδια μας, κάνει όλο αυτό να αξίζει τον κόπο.


Τι σημαίνουν τα διάφορα βραβεία και η αναγνώριση για εσάς;

Αυτά τα βραβεία σημαίνουν πολλά για εμάς, όπως και το γεγονός ότι έχουμε φτάσει στο #1 στο iTunes με το πρώτο μας άλμπουμ «Collateral». Είμαστε επίσης ενθουσιασμένες που θα κάνουμε περιοδεία και φέτος σε πολλά μεγάλα φεστιβάλ και clubs με νέα μουσικά sets που έχουμε ετοιμάσει για τον κόσμο. Μην ξεχάσετε να μας ψηφίσετε στην ψηφοφορία του DJ Mag Top 100 που έχει ήδη ξεκινήσει!  





Ποιο είναι το κυρίαρχο αίσθημα όταν παίζεις μουσική μπροστά σε χιλιάδες κόσμου;

Η ενέργεια των fans μας είναι πραγματικά υπέροχη όλα αυτά τα χρόνια που κάνουμε διάφορες εμφανίσεις σε φεστιβάλ και clubs. Το NERVONation πάντα μας εμπνέει και μας ενθαρρύνει να δίνουμε ένα καταπληκτικό show σε κάθε μας εμφάνιση. Το να βλέπουμε τους fans μας να τραγουδούν τα τραγούδια μας, μας χαροποιεί και κάνει τις περιοδείες και τη μουσική που συνθέτουμε να αξίζουν πραγματικά τον κόπο. Αγαπούμε αυτό που κάνουμε, αλλά χωρίς το NERVONation, δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε και σας ευχαριστούμε πραγματικά για αυτό!  


Προσπαθούμε σε κάθε μας live εμφάνιση να «διαβάζουμε» το κοινό για να επιλέξουμε το στυλ της μουσικής που θα παίξουμε. 


Νιώσατε ποτέ, σε κάποια συναυλία ίσως, ότι το κοινό δεν απολαμβάνει τη μουσική σας;

Εξαρτάται από το σόου. Κάποιοι εκτιμούν το γεγονός ότι κάποια είδη σόου χρειάζονται μια συγκεκριμένη καλλιτεχνική προσέγγιση κι άλλοι απλά θέλουν να χορέψουν έξαλλα στο ρυθμό της μουσικής με πολύ κόσμο. Αγαπάμε και τα δύο και πάντα προσπαθούμε σε κάθε μας live εμφάνιση να «διαβάζουμε» το κοινό για να επιλέξουμε το στυλ της μουσικής που θα παίξουμε. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στις live εμφανίσεις μας, μιας και κάθε κοινό σε κάθε χώρα έχει διαφορετικές προτιμήσεις και ακούσματα.       



Τι θεωρείτε ότι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε σε σχέση με τη μουσική σας και ενδεχομένως κάνει τον κόσμο να σας ακολουθεί;

Το ταξίδι μέχρι τώρα ήταν απίστευτο και ανυπομονούμε να το συνεχίσουμε μαζί με τον κόσμο που μας ακολουθεί. Συνέχεια εξελισσόμαστε και προσπαθούμε να δημιουργούμε μουσική που να είναι όλο και καλύτερη, αλλά και διαφορετική. Και φέτος έχουμε φτιάξει μουσική που είναι διαφορετική σε σχέση με το τι έχουμε κάνει στο παρελθόν. Λατρεύουμε τη μουσική και τις περιοδείες και είμαστε όντως πολύ τυχερές που έχουμε την καριέρα που ονειρευτήκαμε.

 


Ανυπομονούμε να έρθουμε στην Κύπρο για το Living Color Festival αλλά και για το τόσο νόστιμο φαγητό!


Έχετε ήδη συνεργαστεί με μερικά πολύ μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Υπάρχουν καλλιτέχνες – απωθημένα;

Η λίστα με τα ονόματα είναι ατελείωτη, αφού υπάρχουν τόσοι πολλοί σπουδαίοι καλλιτέχνες εκεί έξω. Αν μπορούσαμε όμως να δώσουμε κάποια ονόματα, αυτοί που μας έρχονται στο μυαλό είναι οι Eminem, Imogen Heap, Fleetwood Mac και Skrillex.



 

Τον Αύγουστο θα βρεθείτε στην Κύπρο για να παίξετε μουσική στο Living Color Festival. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από το κοινό της Κύπρου;

Έχουμε ξαναέρθει στην Κύπρο, για μια εμφάνιση σε ένα club στη Λεμεσό και μετά το show θυμόμαστε ότι φάγαμε ένα από τα καλύτερα γεύματα της ζωής μας! Είμαστε πολύ ενθουσιασμένες που θα επιστρέψουμε αυτή τη φορά στην Αγία Νάπα και ειδικά για το συγκεκριμένο Φεστιβάλ έχουμε ετοιμάσει καινούρια πράγματα, νέα οπτικά εφέ, νέα εισαγωγή στο set μας, νέα mash ups και records και βέβαια υπέροχη ενέργεια! Ανυπομονούμε να έρθουμε στην Κύπρο για το Living Color Festival αλλά και για το τόσο νόστιμο φαγητό!

 

*Για περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ πατήστε ΕΔΩ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ