«Παρακαλούμε τον κόσμο να μη σχολιάζει την ποινή που επέβαλε το Δικαστήριο»

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Αιμίλιου Ιωάννου, Πάμπος Ιωάννου, γράφει -μεταξύ άλλων- λίγο μετά την ανακοίνωση της ποινής της Έφης Ηροδότου, πως «σήμερα πρέπει όλοι μας να σκεφτούμε ότι οι πράξεις μας δεν σταματούν να μας ακολουθούν με τις συνέπειες που επιφέρουν, όσος χρόνος και αν περάσει».

 


Article featured image
Article featured image

Σε αντίθεση με μια μεγάλη μερίδα κόσμου που αντέδρασε στα social media σε σχέση με την ποινή, ενίοτε έντονα, ο ίδιος λέει πως δεν τους ενδιέφερε η όποια ποινή θα επιβαλλόταν στην Έφη. Στόχος της οικογένειας, συμπληρώνει, ήταν να φανεί πέρα για πέρα η αλήθεια, ενώ σε καμιά περίπτωση δεν είχαν σκοπό να αντιδράσουν ούτε με γιουχαΐσματα ούτε με αλαλαγμούς χαράς. «Και να που τώρα έλαμψε η αλήθεια».

 

Πιο κάτω αυτούσιο το σχόλιό του όπως το ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook:

 

«Σήμερα μίλησε η δικαιοσύνη με την απόφασή της να επιβάλει 2 χρόνια φυλάκισης στην Έφη Ηροδότου, το άτομο που πριν 10 περίπου χρόνια παρέσυρε στο θάνατο τον Αιμίλιό μας. Ήταν μια άτυχη στιγμή που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα μας, είτε εμείς να παρασύρουμε κάποιο είτε κάποιος να παρασύρει εμάς, κανένας μας δεν μπορεί να είναι βέβαιος για τον εαυτό του τι θα του συμβεί και πότε. Στον Αιμίλιο έτυχε εκείνες τις 27 του Δεκέμβρη, το 2007. Πονάει πολύ ο χαμός του, πονάει τόσο που ο πόνος φτάνει στο μεδούλι και αυτός ο πόνος δεν λέει να κοπάσει, όμως φίλοι, όσο μεγάλος και να είναι ο πόνος άλλο τόσο μεγάλη είναι η θέλησή μας να σταθούμε με όση αξιοπρέπεια μας περιβάλει απέναντι στη σημερινή απόφαση, μια απόφαση που συνειδητά δεν θελήσαμε να ακούσουμε ζωντανά, δεν θελήσαμε να παρευρεθούμε στην αίθουσα του δικαστηρίου σήμερα γιατί δεν μας ενδιέφερε η όποια ποινή θα επιβαλλόταν στην Έφη, ούτε και είχαμε σκοπό να αντιδράσουμε με γιουχαΐσματα ή αλαλαγμούς χαράς. Εμάς, στόχος μας και σκοπός μας ήταν να φανεί πέρα για πέρα η αλήθεια, μια αλήθεια που γνωρίζαμε χρόνια τώρα αλλά σύμφωνα με τη Δικαστή τότε το 2009 στη πρώτη δίκη ανέφερε στην απόφασή της “σε αυτή τη δίκη δεν έχει λάμψει η αλήθεια”. Και να που τώρα έλαμψε η αλήθεια. Σήμερα, παρακαλούμε το κόσμο να δείξει τη δική του κατανόηση και να μην σχολιάζει τη ποινή που επέβαλε το Δικαστήριο, σήμερα πρέπει όλοι μας να σκεφτούμε ότι οι πράξεις μας δεν σταματούν να μας ακολουθούν με τις συνέπειες που επιφέρουν όσος χρόνος και αν περάσει. Είμαστε σίγουροι ότι όλοι εσείς που με το δικό σας τρόπο τόσα χρόνια είσαστε δίπλα μας δίνοντάς μας κουράγιο, θα συμφωνήσετε μαζί μας στην επιθυμία μας αυτή».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ