Θα γίνει η Πέτρα του Ρωμιού οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες και ομπρέλες;

Πριν καλά, καλά κοπάσει η σκόνη από τις αντιδράσεις σχετικά με τις δύο συναυλίες που διοργανώθηκαν στην περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πάφος17, ένα νέο αίτημα, αυτή τη φορά από την κοινότητα Κουκλιών ανοίγει νέο μέτωπο.

 


Article featured image
Article featured image

Ήδη από το πρωί δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», αναφέρει πως το αίτημα της κοινότητας Κουκλιών για τη δημιουργία οργανωμένης παραλίας στην περιοχή ήδη έχει αναστατώσει τις περιβαλλοντικές ομάδες, ενώ κάποιες αρμόδιες αρχές ενίστανται στο συγκεκριμένο αίτημα.

Εντούτοις σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κοινοτάρχης Κουκλιών Μιχάλης Νικολάου ξεκαθαρίζει ότι το αίτημα τους αφορά παραλία η οποία θα σέβεται το περιβάλλον και θα είναι εύκολα προσβάσιμη σε όλους, ακόμα και σε άτομα με αναπηρίες, ενώ όπως δηλώνει η οργανωμένη πλαζ με το κιόσκι για αναψυκτικά και καφέδες, δεν θα δημιουργηθεί στην Πέτρα του Ρωμιού, αλλά κατά μήκος της ακτογραμμής στην τοποθεσία «ΑΧΝΗ», σε σημείο που θα τους υποδείξουν οι αρμόδιες αρχές, έπειτα από μελέτη.

Ο κ.  Νικολάου  δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως στις 4 Αυγούστου το κοινοτικό συμβούλιο Κουκλιών είχε συνάντηση με τον υπεύθυνο θαλασσίων έργων του Τμήματος Δημοσίων Έργων Στέλιο Σερβό και εκπροσώπους ξενοδοχειακών συγκροτημάτων σε σχέση με το θέμα της εξεύρεσης χώρου για τη δημιουργία παραλίας λουομένων στην περιοχή.

Ανέφερε επίσης πως θα προχωρήσουν σε μελέτη για το κατά πόσον μπορεί να δημιουργηθεί μια παραλία λουομένων στην τοποθεσία «ΑΧΝΗ»  ή όπου τους υποδειχθεί, κατόπιν μελέτης που θα γίνει από την  αρμόδια αρχή κατά μήκος της ακτογραμμής από την Πέτρα του Ρωμιού μέχρι την τοποθεσία «AXNH», ενώ ακριβώς δίπλα θα δημιουργηθεί καταφύγιο για μικρά σκάφη. Ξεκαθάρισε επίσης πως το κόστος της μελέτης θα το αναλάβει  το κοινοτικό συμβούλιο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ