Ζευγάρι έκανε ταυτόχρονη ευθανασία γιατί ήθελε να «φύγει» μαζί

Όταν πρωτοδιαβάσαμε την είδηση στην αρχή νιώσαμε λίγο περίεργα. Ίσως φταίει η λέξη ευθανασία που δεν ηχεί οικεία ακόμη στα αυτιά μας.

 


Article featured image
Article featured image

Πόση δύναμη ψυχής πρέπει να έχεις για να προχωρήσεις σε μια τέτοια πράξη άραγε;

Μάλλον πολλή, όπως είχε το ζευγάρι της ιστορίας το οποίο έπειτα από 65 χρόνια γάμου αποφάσισε να πεθάνει μαζί με τη μέθοδο της ευθανασίας κρατώντας σφιχτά ο ένας το χέρι του άλλου και έχοντας μαζί τους αγαπημένα τους πρόσωπα.

Οι 91 ετών Νικ και Τρις Ελντερχορστ από την Ολλανδία, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτή τη σπάνια διπλή ευθανασία, έπειτα από έντονα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζαν και οι δύο τα τελευταία χρόνια.

Με τις συνθήκες διαβίωσης τους να γίνονται όλο και πιο δύσκολες, η απόφαση φαινόταν να είναι μονόδρομος.  «Ο γιατρός τους απεφάνθη ότι η μητέρα μας ήταν ακόμα διανοητικά ικανή. Ωστόσο, εάν ο πατέρας μας πέθαινε, θα έχανε τη γη κάτω από τα πόδια της και θα κατέληγε με κατάθλιψη σε κάποιο γηροκομείο. Ήταν κάτι το οποίο δεν το ήθελε. Πεθαίνοντας μαζί ήταν η βαθύτερη επιθυμία τους», αναφέρει η κόρη τους, ενώ συμπληρώνει, «Έδωσαν ο ένας στον άλλο ένα μεγάλο φιλί και πέθαναν σίγουροι για αυτό που έκαναν, κρατώντας σφιχτά το χέρι ο ένας του άλλου. Αυτή ήταν η δική τους επιθυμία».

Η Ολλανδία νομιμοποίησε την ευθανασία το 2012 και είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που το έπραξε. Με καθορισμένα αυστηρά κριτήρια για την πραγματοποίηση της διαδικασίας, η χώρα δέχεται άτομα από όλο τον κόσμο τα οποία επιθυμούν προβούν σε μια τέτοια πράξη.

 

Με πληροφορίες από το protagon.gr 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ