Γιατί η σελίδα της «Independent» γέμισε με αραβικά και σημαίες του Ιρακ;

Το πιο πιθανόν είναι να μην έχεις ιδέα γιατί μιλάμε, αφού μάλλον εκείνη την ώρα (γύρω στις 3:00 π.μ τοπική ώρα), είτε θα κοιμόσουν είτε θα βρισκόσουν σε κάποιο παραλιακό μπαρ.

 


Article featured image
Article featured image

Κι ενώ εσύ απολάμβανες το βράδυ σου, οι διαχειριστές της σελίδας της βρετανικής εφημερίδας «The Independent», έτρεχαν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα, αφού ένας hacker με το όνομα Mahmod Juma, έσπασε τους κωδικούς, τους άλλαξε και έκανε επέλαση γεμίζοντας τη σελίδα του site στο Facebook με σημαίες του Ιράκ, post στα αραβικά, αλλά και screen shot από τους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media προσκαλώντας τους subscribers να τον ακολουθήσουν.

Παράλληλα ο Mahmod προχώρησε και σε live broadcasting, έχοντας στη διάθεση του τα στοιχεία περισσότερων από 7 εκατομμύρια συνδρομητών. Όπως ήταν αναμενόμενο ακολούθησε ένας πανικός με σχόλια κάτω από τα διάφορα post που έκανε, γραμμένα στα αραβικά και άλλα στα αραβικά με αγγλικούς χαρακτήρες.

Παρόλα αυτά η χαρά του χάκερ δεν κράτησε για πολύ, αφού λίγες ώρες αργότερα η σελίδα είχε αποκατασταθεί πλήρως και δεν υπήρχε κανένα σημάδι παραβίασης. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ