Ο ιδρυτής του Facebook παραδέχεται κάτι που λίγοι εργοδότες θα έκαναν

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Mark Zuckerberg μας εκπλήσσει με τη στάση που διατηρεί απέναντι σε απλά καθημερινά πράγματα όπως η ανάγκη των υπαλλήλων του να περνούν χρόνο με τις οικογένειες τους ή να δημιουργεί γι’ αυτούς  ένα εργασιακό περιβάλλον οικείο και ευχάριστο, σαν αυτό του σπιτιού τους.

 


Article featured image
Article featured image

Ο (πολύ) επιτυχημένος επιχειρηματίας, παρότι θεωρείται από πολλούς ως τον άνθρωπο που άλλαξε τη ροή του 21ου αιώνα, καταφέρνει να παραμένει ανέλπιστα προσγειωμένος  και πνευματικά υγιής, κάτι το οποίο αποδεικνύει αρκετά συχνά με τις πράξεις του.

Αυτή τη φορά, ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, μια φωτογραφία της κόρης του την οποία συνόδευσε με ένα κείμενο – μήνυμα προς όλους τους εργοδότες, σχετικά με το πόσο σημαντικό είναι οι γονείς να μένουν στο σπίτι με τα νεογέννητα παιδιά τους και κυρίως οι πατεράδες οι οποίοι μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν είχαν αυτό το προνόμιο. Συγκεκριμένα αναφερόμενος στη δεύτερη κόρη που περιμένει, λέει πως θα κάνει και πάλι χρήση της άδειας πατρότητας που του παρέχει η εταιρεία του, αφού το να χάσει τους πρώτους μήνες της ζωής του παιδιού του, δεν μπορεί να αναπληρωθεί με τίποτα.

Με αφορμή και την πρόσφατη ψήφιση νόμου στην Κύπρο για πληρωμένη άδεια πατρότητας 2 εβδομάδων, θεωρήσαμε πως το συγκεκριμένο post αξίζει να αναδημοσιευτεί για πολλούς λόγους.

 

Ακολουθεί το κείμενο σε ελεύθερη μετάφραση:

Όταν γεννήθηκε η Μαξ, πήρα δύο μήνες άδεια πατρότητας. Θα είμαι πάντα ευγνώμων που κατάφερα να περάσω τόσο πολύ χρόνο μαζί της, τους πρώτους μήνες της ζωής της. Σύντομα έρχεται στη ζωή και η νέα μας κόρη και σκοπεύω πάλι να πάρω δύο μήνες άδεια πατρότητας. Αυτή τη φορά θα εκμεταλλευτώ το πλεονέκτημα που μου δίνει το Facebook, να πάρω δηλαδή την άδεια σε δύο μέρη. Θα πάρω ένα μήνα άδεια, για να είμαι μαζί με τη γυναίκα μου και τα κορίτσια στην αρχή, και έπειτα θα πάρω άδεια ολόκληρο τον Δεκέμβρη για να τον περάσω μαζί τους. Ανυπομονώ να περάσω χρόνο με το νέο μωρό και να πάρω την Μαξ, σε νέες περιπέτειες και εμπειρίες. Στην Facebook, προσφέρουμε 4 μήνες άδεια πατρότητας και μητρότητας γιατί όπως αναφέρουν διάφορες έρευνες, όταν οι εργαζόμενοι γονείς περνούν χρόνο με τα νεογέννητα παιδιά του, είναι καλό για ολόκληρη την οικογένεια. Άλλωστε είμαι απόλυτα σίγουρος ότι το γραφείο θα είναι στη θέση όταν επιστρέψω!

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ