Εσύ πόσες φορές εκσπερματώνεις κάθε μήνα;

Το πιο πιθανόν είναι να μην γνωρίζεις, αφού δεν είναι κάτι που μαθαίνεις στο σχολείο για παράδειγμα.

Article featured image
Article featured image

Παρόλα αυτά ίσως να πρέπει να αλλάξεις συνήθειες και να αρχίσεις να κρατάς κάποιου είδους ημερολόγιο σεξουαλικής δραστηριότητας, αφού μια νέα έρευνα που αφορά τον καρκίνο του προστάτη αναφέρει πως όσες περισσότερες φορές εκσπερματώνει ένας άντρας κάθε μήνα, τόσο μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου στον προστάτη.  Υπάρχει μάλιστα και ιδανικός αριθμός.

Ο λόγος έχει να κάνει με τον αδένα που παράγει το σπέρμα. Ο οποίος είναι μεν πολύ σημαντικός, εντούτοις οι διαταραχές που εμφανίζει ιδίως στους άντρες άνω των 50, γίνονται ολοένα και πιο συχνές και φυσικά ανησυχητικές. Ένας προβληματικός προστάτης μπορεί να προκαλέσει συχνή και οδυνηρή ούρηση και επιπλέον ο καρκίνος του προστάτη, είναι ο τρίτος συνηθέστερος καρκίνος στους άνδρες στην Αμερική.


Η έντονη σεξουαλική δραστηριότητα, μπορεί να μειώσει αισθητά το ρίσκο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.


Υπάρχει τρόπος προστασίας;

Σίγουρα δεν υπάρχει κάτι το οποίο μπορεί να σου εξασφαλίσει ότι θα τον αποφύγεις δια παντός, υπάρχουν όμως μερικά μικρά tips τα οποία μπορούν να σου προσφέρουν ένα καλό δίκτυ προστασίας. Σαφώς και σε πρώτο πλάνο μπαίνει η σωστή διατροφή, ο τακτικός έλεγχος και η άσκηση. Παρόλα αυτά ερευνητές του Harvard, ανακάλυψαν και μια νέα μέθοδο αντιμετώπισης, η οποία είναι πολύ πιο ευχάριστη και καθόλου πληκτική,

Στην έρευνα που δημοσίευσαν στο επιστημονικό περιοδικό European Urology, υποστηρίζουν ότι η έντονη σεξουαλική δραστηριότητα, μπορεί να μειώσει αισθητά το ρίσκο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Από τις 32.000 ανδρών που συμμετείχαν στην έρευνα, οι επιστήμονες κατέληξαν ότι αυτοί με τον υψηλότερο αριθμό εκσπερματώσεων, έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν όγκο στον προστάτη.

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας της έρευνας, όσοι άντρες ανέφεραν πως έχουν μεγάλη συχνότητα εκσπερμάτωσης στην ενήλικη ζωής τους, ήταν λιγότερο θετικοί στο να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη. Αυτή η νέα προοπτική, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η συχνή εκσπερμάτιση μπορεί να σε προστατεύσει από την ασθένεια.


Οι άντρες που εκσπερματώνουν τουλάχιστον 21 φορές το μήνα, έχουν 33% λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.


Υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός για κάθε μήνα;

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο. Ο ιδανικός αριθμός όμως –αν μπορεί να ονομαστεί έτσι- είναι 21 φορές το μήνα. «Οι άντρες που εκσπερματώνουν τουλάχιστον 21 φορές το μήνα, έχουν 33% λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, από αυτούς που το κάνουν λιγότερες», λέει ένας εκ των ερευνητών.

Παρόλα αυτά, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο με τους επιστήμονες να υποστηρίζουν ότι μάλλον οι συχνές εκσπερματώσεις καθαρίζουν το σύστημα από τις τοξίνες, εξου και έχει αυτά τα αποτελέσματα. Εντούτοις η εκσπερμάτωση από μόνη της δεν μπορεί να σε σώσει από τον καρκίνο. Οι ειδικοί λένε ότι η παχυσαρκία, το κάπνισμα, και οι τροφές που έχουν υψηλά λιπαρά αποτελούν εξίσου σοβαρούς παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στον προστάτη. Αν λοιπόν ένας άντρας θέλει να αποφύγει το χειρουργικό κρεβάτι, οφείλει να υιοθετήσει ένα συνδυασμό υγιεινής ζωής και φυσικά συχνού και καλού σεξ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ