Μάθαμε τι είναι οι χρωματιστοί θόλοι που εμφανίστηκαν στη Λευκωσία

Τους είχαμε «πετύχει» πριν λίγο καιρό να δεσπόζουν στην αυλή των Κεντρικών Γραφείων της Τράπεζας Κύπρου και μας κίνησαν την περιέργεια, αφού ο φουτουριστκός σχεδιασμός τους, αλλά και ο απροσδιόριστος λόγος ύπαρξης τους εκεί, αποτελούσαν μυστήριο.

 


Article featured image
Article featured image

Στο σχετικό άρθρο που είχαμε δημοσιεύσει τότε, αναφέραμε πως παρότι δεν είχαμε καταφέρει να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για την ύπαρξη των δύο χρωματιστών domes (θόλων), θα το διερευνούσαμε έως ότου λύσουμε το μυστήριο.

Και φυσικά η διεπιστημονική ομάδα της City κατάφερε για ακόμη μια φορά να βρει τις απαντήσεις, όπως κάνει άλλωστε με πολλά άλλα μυστήρια (διάβασε σχετικά εδώ).

Τα δύο αυτά domes λοιπόν, τα οποία όπως μάθαμε, θα βρίσκονται στην αυλή των Κεντρικών Γραφείων της Τράπεζα Κύπρου για όλο τον Αύγουστο είναι αυτά που είχαν στηθεί από την Τράπεζα στο Φεστιβάλ Afro Banana φέτος, του οποίου η Τράπεζα Κύπρου αποτελεί συνεργάτης στον τομέα της καινοτομίας.  

Το ένα dome «BOC Recharge Dome», έδινε στους επισκέπτες τη δυνατότητα να  φορτίσουν το κινητό τους χρησιμοποιώντας γεννήτριες τροφοδοτούμενες από στατικά ποδήλατα. Ενώ το δεύτερο dome «Kid’s Innovation Dome» λειτουργούσε ειδικά για παιδιά, φιλοξενώντας καινοτόμα παιδικά εργαστήρια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αλιεύσαμε, στις αρχές Σεπτεμβρίου τα 2 χρωματιστά domes θα μεταφερθούν στην αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, όπου οι δύο φορείς θα διοργανώσουν μια πρωτοποριακή διήμερη εκδήλωση, με δημιουργικά εργαστήρια που θα πραγματοποιούνται μέσα στον γεωδαιτικό θόλο που θα ηλεκτροδοτείται από στατικό ποδήλατο.

Η εκδήλωση θα είναι για παιδιά και μεγάλους, άρα στην ουσία τα παιδιά θα συμμετέχουν στα εργαστήρια και οι γονείς θα βοηθούν να ηλεκτροδοτηθεί ο θόλος κάνοντας ποδήλατο, και είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως θα είναι η πρώτη εκδήλωση στην Κύπρο που θα ηλεκτροδοτηθεί με στατικό ποδήλατο.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ