Τα Λύμπια για 13 χρόνια κάνουν «παράβαση»

Κάτι που όπως φαίνεται θα συνεχίσουν να κάνουν για πολλά ακόμα χρόνια, αφού για 13η συνεχόμενη χρονιά η θεατρική ομάδα «Παράβαση» Λυμπιών, διοργανώνει το φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου που είναι μοναδικό στο είδος του σε ολόκληρη την Κύπρο. Στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν φέτος πέντε θεατρικές ομάδες από την Κύπρο και μια από την Ελλάδα.

 


Article featured image
Article featured image

Η έναρξη του φεστιβάλ θα δοθεί στις 25 Αυγούστου με το θεατρικό αριστούργημα του Μπρέχτ «Ο κύκλος με την Κιμωλία», το οποίο θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα «Παράβαση».  

Στις 27 Αυγούστου ο θεατρικός όμιλος Κοντεατών και φίλων «Τέρψις» θα συμμετάσχει στο φεστιβάλ με το έργο του Δημήτρη Ψαθά «Μικροί Φαρισαίοι», ενώ στις 29 Αυγούστου ο θεατρικός όμιλος Δερύνειας θα παρουσιάσει την κωμωδία «Εξουσιάζουσες» του Ανδρέα Κουκκίδη.

Στις 31 Αυγούστου η θεατρική ομάδα Αντι-δρώντες θα συμμετάσχει στο φεστιβάλ με το θεατρικό έργο «Φον Δημητράκης» του Δημήτρη Ψαθά ενώ την 1η Σεπτεμβρίου η ομάδα γυμνασίου-λυκείου των θεατρικών εργαστηρίων της «Παράβασης» θα ξεδιπλώσει το ταλέντο της με το σαιξπηρικό έργο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας». Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στις 2 Σεπτεμβρίου με την ομάδα από το κορινθιακό θέατρο «Βασίλης Ρότας», η οποία θα παρουσιάσει την αρχαία κωμωδία του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες».

Για πρώτη φορά φέτος το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο πολιτιστικό κέντρο Λυμπιών και όλες οι παραστάσεις θα ξεκινούν η ώρα 20:30. Η τιμή εισιτηρίου έχει καθοριστεί στα 5 Ευρώ για κάθε παράσταση μεμονωμένα και στα 10 ευρώ για όλες τις παραστάσεις.

Το φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου αποτελεί μια ανεπανάληπτη εμπειρία, η οποία έχει καθιερωθεί και χρόνο με το χρόνο κερδίζει ολοένα και περισσότερους θεατές. Σας προσκαλούμε λοιπόν εγκάρδια και στο φετινό μας συναπάντημα για να απολαύσουμε κάτω από τον καλοκαιριάτικο έναστρο ουρανό όμορφες θεατρικές παραστάσεις.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ