Οι 5 μουσικές παραστάσεις του φεστιβάλ «Κύπρια 2017»

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά φεστιβάλ της χώρας, με 12 μεγάλες παραγωγές από Κύπρο, Ελλάδα και εξωτερικό, σε 32 παραστάσεις. Όπως κάθε χρόνο, η μουσική διατηρεί πρωταγωνιστικό ρόλο με πέντε παραγωγές.

 


Article featured image
Article featured image

Το μουσικό μέρος του φεστιβάλ ‘Κύπρια 2017’ αρχίζει με την παράσταση ‘Ο Γκάτσος που αγάπησα’, στο πλαίσιο της οποίας ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα καρδιάς στον σπουδαίο ποιητή, με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων από το θάνατό του.

Λίγες μέρες αργότερα, η Αλέξια μαζί με 10μελή ορχήστρα και μαέστρο τον πιανίστα και ενορχηστρωτή Antoni Donchev και το κουιντέτο του, μαζί και με επίλεκτους μουσικούς από την Κύπρο και την Ελλάδα, θα παρουσιάσουν την παράσταση ‘the untold story of women in jazz’. Μέσω αυτής, αποτίνουν φόρο τιμής σε ορισμένες από τις σπουδαιότερες γυναικείες φωνές της jazz, όπως Nina Simone, Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Doris Day κ.α. και φωτίζουν τις ιστορίες τους μέσα από τα τραγούδια τους.



Η Αλέξια Βασιλείου

 

Τρίτη στη σειρά μουσική παράσταση αφορά στην ‘Ιστορία των Blues’, και σε αυτή συμμετέχουν οι Ζilla Project (βλέπε κεντρική φωτογραφία), ο Ηλίας Ζάικος και εκλεκτοί καλεσμένοι.

‘Όλοι ένα - φίλα με’ ονομάζεται η παράσταση μέσω της οποίας ο Σταμάτης Κραουνάκης μοίρασε συγκίνηση κι αισθήματα σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η τελευταία μουσική παράσταση του φεστιβάλ έχει τίτλο ‘Grand Concerto’ και αφορά στην 30η επέτειο από την ίδρυση της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου. Ο οργανισμός με σολίστ τον Κυπριανό Κατσαρή (πιάνο) και μαέστρο τον Jens Georg Bachmann μας εισάγουν στη μέση περίοδο του L. v. Beethoven.

 

 

INFO για συναυλίες:

 

Ο Γκάτσος που αγάπησα

Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, Λεμεσός. Σ 2 Σεπ / Αμφιθέατρο Μακάριος ΙΙΙ, Λευκωσία. Κ 3 Σεπ.

 

Alexia: the untold story of women in jazz

Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία. Τετ 6 Σεπ / Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός. Πεμ 7 Σεπ.

 

Η ιστορία των blues

Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία. Τετ 13 Σεπ / Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός. Πεμ 14 Σεπ / Αμφιθέατρο Τάλας, Πάφος. Σ 16 Σεπ.

 

Όλοι ένα - φίλα, Σταμάτης Κραουνάκης

Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία. Πεμ 28 Σεπ / Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός. Παρ 29 Σεπ.

 

Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, Grand Concerto

Δημοτικό Θέατρο, Λάρνακα. Παρ 6 Οκτ / Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία. Σ 7 Οκτ / Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός. Τετ 11 Οκτ.

 

Ώρα 20.30. Εισιτήρια €10 & €5. Πληρ. 70002212.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ