Οι θόλοι στο Πολιτιστικό γίνονται στέγη της παιδικής δημιουργικότητας

Kids Innovation στο Πολιτιστικό. Ένα self powered event για μικρούς και μεγάλους.

 


Article featured image
Article featured image

Δύο θόλοι τοποθετούνται στην αυλή του Πολιτιστικού (αφού έφυγαν από την αυλή των Κεντρικών Γραφείων της Τράπεζας Κύπρου όπου είχαν τοποθετηθεί αρχικά) για να γίνουν η πρωτοποριακή στέγη της έμφυτης παιδικής δημιουργικότητας. Οι γονείς ποδηλατούν και τους ηλεκτροδοτούν. Τα παιδιά τους γεμίζουν με τη δική τους μοναδική ενέργεια σε διαδραστικά workshops γεμάτα μουσική, παιχνίδι κι έκφραση.Σχετικά άρθρα: Μάθαμε τι είναι οι χρωματιστοί θόλοι που εμφανίστηκαν στη Λευκωσία

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής εργαστήρια::

Σάββατο, 2/9/2017 (16:00 - 18:30)

 

16:00

M.C. Baby Maestro «Music making with young children»

Παιδιά και ενήλικες διασκεδάζουν σε ένα ευφάνταστο διαδραστικό εργαστήρι με επίκεντρο τη μουσική. Οι συμμετέχοντες θα παίξουν μελωδικά όργανα και κρουστά, θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν με την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής Χριστίνα Χαραλαμπίδου και των μουσικών Νίκο Πίττα (στο βιολί) και Έλενα Αργυρίδου (στο πιάνο).

 

17:30

MIMA Music «Surround sounds»

Ένα παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αυτοσχεδιασμού με την Χριστίνα Χαραλαμπίδου, όπου άνθρωποι (ηλικίας 6+) οποιασδήποτε εθνικότητας μπορούν να δημιουργήσουν μαζί, επικοινωνώντας με την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής. Το μόνα που χρειάζονται είναι αγάπη για τη μουσική, ένα μεγάλο χαμόγελο, ένα όργανο και χορός!

 

Κυριακή, 3/9/2017 (16:00 – 19:30)

16:00

TAT-TNABAR: Δημιουργώντας εναλλακτικούς ήχους

Μπορεί κανείς να παράξει μουσική με ένα καρότο; Ένα εναλλακτικό εργαστήρι με τον μουσικό Λευτέρη Μοσχοβία (ιδρυτή του γνωστού συγκροτήματος Tat-Tnabar) που αποδεικνύει πως η μουσική μπορεί να δημιουργηθεί από οποιοδήποτε αντικείμενο και υλικό. Μικροί και μεγάλοι θα φτιάξουν μουσικά όργανα από μια σειρά από ασυνήθιστα αντικείμενα και ανακυκλώσιμα προϊόντα, μετατρέποντάς τα στις μαγικότερες μηχανές παραγωγής μουσικής και ήχου, εμπνευσμένες από την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και όχι μόνο.

 

18:30

Δημιουργικότητα μέσα από εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας

Ένα καινοτόμο διαδραστικό εργαστήρι όπου παιδιά όλων των ηλικιών θα πειραματιστούν με τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας και θα φτιάξουν με την καθοδήγηση του Κλεάνθη Νεοκλέους της Silversky3D, τις δικές τους δημιουργίες συνδυάζοντας χρώματα, σχήματα και ήχους σε ένα εικονικό περιβάλλον.

 

Kids Innovation στο Πολιτιστικό

Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου

Στην Αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου

Οδός Φανερωμένης 86-90, Λευκωσία 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ