Ένας από τους κορυφαίους της Εθνικής Ελλάδος είναι μισός Κύπριος

Στο πρώτο παιχνίδι του Ευρωμπάσκετ ήταν ο πρώτος σκόρερ.

 


Article featured image
Article featured image

Με 20 πόντους, ο Νίκος Παππάς ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους της της Εθνικής Ελλάδος στη νίκη επί της Ισλανδίας, στην «καυτή» πρεμιέρα του Eurobasket, το οποίο προβάλλεται καθημερινά και αποκλειστικά στο ΣΙΓΜΑ*.

Συγκεκριμένα, ο διεθνής γκαρντ μπήκε... γκαζωμένος και έκανε καλά αυτό που γνωρίζει να κάνει, αναγκάζοντας μάλιστα τη FIBA να δημοσιεύσει μετά το παιχνίδι βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του, αναφέροντας πως «ο Νίκος Παππάς ήταν καυτός».

 

Δείτε πιο κάτω το σχετικό βίντεο:

 

 

Η καταγωγή από Κύπρο

Ο Νίκος Παππάς γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1990. Εντούτοις, η μητέρα του κατάγεται από την Αμμόχωστο. Συγκεκριμένα, η κυρία Άννα Κρονίδου έχει καταγωγή από το Βαρώσι. «Το σπίτι μας βρίσκεται στην περιφραγμένη περιοχή, στη Λεωφ. Δημοκρατίας, απέναντι από το Edelweiss Cafe, κοντά στον ΓΣΕ. Ο πατέρας μου ήταν καθηγητής στα Γυμνάσια της Αμμοχώστου».

Με τη μητέρα του Νίκου Παππά, επίσης καθηγήτρια στο επάγγελμα, μιλήσαμε σήμερα (Παρασκευή 1/9). Την πετύχαμε στο Ελσίνκι, αφού βρίσκεται εκεί για τους αγώνες της Εθνικής. Τόσο αυτή όσο και ο πατέρας του , τον ακολουθούν σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχει.

«Έχουμε ρεπό σήμερα» μου λέει, οπότε κι εγώ βρήκα την ευκαιρία να ρωτήσω πράγματα.

 

 

Από μωρό έδειχνε ότι θα φτάσει ψηλά

Από μωρό, τον θυμάμαι με μια μπάλα στο χέρι ή στο πόδι. Έπαιζε και ποδόσφαιρο. Στην έκτη δημοτικού συμμετείχε με το σχολείο του σε αγώνες και πήγαν εξαιρετικά σε ένα διεθνές τουρνουά. Απ’ εκεί και πέρα, αφοσιώθηκε στο μπάσκετ.

 

 

Οι θυσίες

Πιστέψαμε στο Νίκο και οι δύο γονείς, γι’ αυτό και κάναμε θυσίες. Στα 15 του φύγαμε από την Αιδηψό, τόπο καταγωγής μας, και πήγαμε στην Αθήνα μαζί με τα δύο άλλα παιδιά μας. Στην Αιδηψό έπαιζε μπάσκετ στον Σύλλα ο Νίκος, ενώ όταν πήρε μεταγραφή για τον Λοκρό Αταλάντης, ταξίδευε καθημερινά 2,5 ώρες για να την προπόνηση, τόσο με πλοίο όσο και οδικώς.

Την πορεία που ακολούθησε ο Νίκος Παππάς στην καλαθόσφαιρα μπορεί εύκολα κανείς να τη βρει στο ίντερνετ, τόσο σε διασυλλογικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Εθνικών ομάδων. Αρκεί μόνο να πούμε ότι έκανε πέρασμα από Ισπανία και ότι επιστρέφοντας στην Ελλάδα έπαιξε σε ΠΑΟΚ, Πανιώνιο και τελικά στον Παναθηναϊκό όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα. Μάλιστα, το 2013 βγήκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και μέλος της καλύτερης πεντάδας του πρωταθλήματος. Σε επίπεδο εθνικών ομάδων, συμμετείχε στις Εθνικές Εφήβων, Νέων και Ανδρών, έχοντας διακρίσεις σε όλα τα επίπεδα.

 

 

Η σχέση με την Κύπρο

Την Κύπρο την αγαπούν πολύ τα παιδιά μου. Την αγαπούσαν από μικροί. Έχουν και φίλους εκεί. Όσο ήταν μικροί, ερχόμασταν συχνά ναι. Κάναμε μέχρι και ένα μήνα στο νησί. Στη Λεμεσό είναι η οικογένειά μου, αφού εκεί εγκατασταθήκαμε μετά την Εισβολή. Στην Αθήνα βρέθηκα για τις σπουδές μου και εκεί γνώρισα τον σύζυγό μου…

 

 

*Το Ευρωμπάσκετ παίζει αποκλειστικά και καθημερινά στο ΣΙΓΜΑ

Πιο κάτω αναλυτικά οι αγώνες:



ΠΕΜΠΤΗ 31/8   

16.30   ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΛΑΝΔΙΑ  

21.30   ΙΣΡΑΗΛ - ΙΤΑΛΙΑ  

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/9               

21.00   ΤΟΥΡΚΙΑ - ΡΩΣΙΑ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 2/9    

16.30   ΕΛΛΑΔΑ - ΓΑΛΛΙΑ

21.30   ΙΣΡΑΗΛ - ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 3/9      

16.30   ΕΛΛΑΔΑ - ΣΛΟΒΕΝΙΑ

18.30   ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 4/9     

21.00   ΣΕΡΒΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ

 

ΤΡΙΤΗ 5/9          

17.45   ΚΡΟΑΤΙΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ

20.00   ΕΛΛΑΔΑ - ΦΙΛΑΝΔΙΑ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 6/9     

14.45   ΣΛΟΒΕΝΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ

17.30   ΕΛΛΑΔΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 9/9  ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/9

12.30   15.15   18.45   21.30

*ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9/9 ΘΑ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝ 4 ΑΓΩΝΕΣ (ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ 4 ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΔΟΘΟΥΝ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ). 

 

ΤΡΙΤΗ 12/9        

18.45     ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ 1

21.30     ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ 2

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/9   

18.45     ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ 3

21.30     ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ 4

 

ΠΕΜΠΤΗ 14/9  

21.30     ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ 1

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/9            

21.30     ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ 2

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/9  

17.00     ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

21.30     ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ