Θα παρακολουθούν Κύπρο και Βάσεις Δεκέλειας για παράνομη παγίδευση πουλιών

25 εθελοντές από όλη την Ευρώπη έρχονται στο νησί για να παρακολουθούν για δύο μήνες περιοχές του νησιού όπου παρατηρείται έντονη δραστηριότητα παράνομης παγίδευσης πουλιών, για να καταγγέλλουν όλες τις τοποθεσίες παγίδευσης στις Αρχές.

 


Article featured image
Article featured image

Η συγκεκριμένη δράση εμπίπτει στην 7η φθινοπωρινή Εκστρατεία Προστασίας Πουλιών της οργάνωσης CABS και του Ιδρύματος SPA. Πλέον, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ένα νέο σύστημα επιβολής προστίμων έχει ψηφιστεί από την Βουλή και βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή. «Μέχρι στιγμής, σε παγιδευτές που έχουν καταγγελθεί για παράνομα μέσα παγίδευσης (ξόβεργων), θανάτωση και αιχμαλωσία προστατευόμενων πτηνών (αμπελοπούλια) και παράνομη κατοχή θηράματος (λαγό), σύμφωνα με την νομοθεσία, θα επιβληθούν πρόστιμα 11.000 και 2.600 ευρώ. Ευελπιστούμε ότι οι Αρχές θα είναι σε θέση να επιβάλλουν ποινές που να αντικατοπτρίζουν την έκταση του προβλήματος», δήλωσε ο Alexander Heyd, Εκτελεστικός Διευθυντής της οργάνωσης CABS.

Οι ποινές αυτές έχουν επιβληθεί από τον Ουλαμό Πάταξης της Λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ.

Στις Βρετανικές Βάσεις, συνεχίζει η ανακοίνωση, ένας από τους εθελοντές δέχθηκε επίθεση από έναν παγιδευτή πριν από λίγες ημέρες, ευτυχώς χωρίς σοβαρό τραυματισμό. Το βίντεο του συμβάντος έχει διαβιβαστεί στην αστυνομία και ο παγιδευτής έχει καταγγελθεί.

«Η αίσθηση της ατιμωρησίας που αισθάνονται οι παγιδευτές στις Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας πρέπει να σταματήσει αμέσως. Καλούμε την Αστυνομία και τη Διοίκηση των Βάσεων να επενδύσουν όλο το εργατικό τους δυναμικό ενάντια σε αυτή την εγκληματική δραστηριότητα, η οποία θέτει σε κίνδυνο τις προσπάθειες προστασίας των πτηνών στην Ευρώπη και τη δημόσια τάξη στην Κύπρο»- καταλήγει ο Heyd. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ