O σκύλος που σκότωσε τον Μάριο Περιβόητο είχε καταναλώσει τεράστια ποσότητα ναρκωτικών

Η υπόθεση έγινε γνωστή τον περασμένο Μάρτιο, όταν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ «Drugs Map Britain» του BBC , στο οποίο συμμετείχε ο Κύπριος υπήκοος κάτοικος Αγγλίας Μάριος Περιβόητος, τραυματίστηκε θανάσιμα από τον σκύλο του Major, που του επιτέθηκε δαγκώνοντάς τον στο λαιμό και κατασπαράζοντάς τον.

 


Article featured image
Article featured image

Το τραγικό περιστατικό, το οποίο συνέβη μπροστά στα μάτια μελών της παραγωγής, πήρε μεγάλες διαστάσεις αφού ενέπλεκε ως υπεύθυνο και το BBC. Από την πλευρά του το κανάλι μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, διευκρίνισε πως όντως υπήρχε προσωπικό του καναλιού στο σπίτι εκείνη τη στιγμή, παρόλα αυτά όταν συνέβη το περιστατικό δεν έκαναν γυρίσματα.

Έξι μήνες μετά, και αφού κόπασε ο ντόρος, τα αποτελέσματα έρευνας που έγινε στο σκύλο ράτσας Σταφορντσάιρ Μπουλ Τεριέ, έδειξαν ότι η αψυχολόγητη αντίδραση του σκύλου απέναντι στον ιδιοκτήτη του προέκυψε λόγω του ότι ο σκύλος ενδεχομένως λίγο πριν, είχε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες «κρακ» (crack) κοκαΐνης.

 

Όλα, όσα, προηγήθηκαν

Ο 41χρονος Κύπριος Μάριος Περιβόητος, χρήστης ναρκωτικών, είχε αποδεχθεί να συμμετάσχει σε ντοκιμαντέρ του BBC το οποίο αφορούσε τον χάρτη των ναρκωτικών στη Βρετανία. Την ημέρα εκείνη και ενώ οι παραγωγοί του επεισοδίου βρίσκονταν στο σπίτι του Μάριου και προετοιμάζονταν για τα γυρίσματα, ο άντρας επέστρεψε σε κακή κατάσταση αφού πρώτα είχε κάνει χρήση κοκαΐνης. Νιώθοντας αδιαθεσία, όπως ανέφερε στα μέλη της παραγωγής, πήγε στο δωμάτιο του να ξαπλώσει, αλλά λίγο αργότερα έπαθε κρίση επιληψίας. Ο σκύλος, που βρισκόταν στο δωμάτιο, του επιτέθηκε ενόσω ήταν ξαπλωμένος, δαγκώνοντάς τον με μανία στο λαιμό.

Οι άνθρωποι του BBC που ήταν παρόντες, προσπάθησαν να σώσουν τον 41χρονο, ανεπιτυχώς παρόλα αυτά, αφού όταν μετά από ώρα κατάφεραν να διώξουν τον σκύλο, η ζημιά που είχε γίνει ήταν πολύ μεγάλη. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως ο Mario Perivoitos βγήκε από το σπίτι σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και το μόνο που έλεγε επανειλημμένα, ενώ τον μετέφεραν στο φορείο για να διακομιστεί στο νοσοκομείο, ήταν «Πάρτε τον από πάνω μου», αναφερόμενος στο σκύλο.    

Ο Μάριος, τελικά υπέκυψε στα τραύματά του πεθαίνοντας λίγες ώρες μετά, με τη νεκροψία να αναφέρει ως αιτία θανάτου το βαθύ τραύμα στο λαιμό, που προκάλεσε «υποβολαιμικό σοκ και βλάβη στην αναπνευστική οδό που συνάδει με δάγκωμα σκύλου».

 

Οι μαρτυρίες

Μετά το περιστατικό, πολλοί από τους γείτονες του Μάριου Περιβόητου ανέφεραν σε διάφορα Μέσα ότι επρόκειτο για ένα πολύ καλό σκυλί, το οποίο αγαπούσε και φρόντιζε τον ιδιοκτήτη του, ενώ μάλιστα πολλές φορές του είχε σώσει τη ζωή από κρίσεις επιληψίας, γαβγίζοντας δυνατά μέχρι που έφτασε βοήθεια. Μια φήμη που παρότι είχε αναδημοσιευτεί από όλα τα Μέσα, δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

Σε σχέση με τον Μάριο, οι γείτονες είχαν μια εντελώς διαφορετική άποψη, περιγράφοντάς τον, ως ένα άτομο που δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα, έκανε φασαρία και διατάρασσε την κοινή ησυχία. Εντούτοις, όλοι, επιβεβαίωσαν πως έβαζε το σκύλο του πάνω απ’ όλα και ότι τον φρόντιζε πολύ.

 

Η πορεία μέχρι τα ναρκωτικά

«Ο Μάριος ήταν ένας πολύ μορφωμένος άνθρωπος, με δύο πτυχία Πληροφορικής, ενώ πολλές φορές φαίνεται να βοηθούσε ανθρώπους φτιάχνοντας τους υπολογιστές τους δωρεάν. Εντούτοις, ο θάνατος του πατέρα του το 2007 και η γεροντική άνοια της μητέρας του, φαίνεται πως ήταν οι λόγοι που τον οδήγησαν στα ναρκωτικά.  

 

*Με πληροφορίες από Guardian, Huffington Post, Mirror και LIFO 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ