Ο λόγος που χάνεται το σεξουαλικό ενδιαφέρον στις σχέσεις

Οι γυναίκες, έχουν υπερδιπλάσιες πιθανότητες απ’ ό,τι οι άνδρες να χάσουν το ενδιαφέρον τους για το σεξ σε μια σχέση ή σε έναν γάμο.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό δείχνει μια νέα βρετανική έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση BMJ Open.

Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, για τους άνδρες, η ηλικία που εκδηλώνεται αυτή η έλλειψη ενδιαφέροντος είναι κυρίως μεταξύ 35-44 ετών, ενώ για τις γυναίκες μεταξύ 55-64 ετών.

Η μελέτη επιβεβαιώνει δύο πράγματα: Όσο περνάει ο χρόνος, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες νιώθουν λιγότερο πάθος για τον/τη σύντροφό τους και αφετέρου ότι οι γυναίκες χάνουν πιο γρήγορα το ενδιαφέρον τους να κάνουν σεξ.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Σίνθια Γκράχαμ του Κέντρου Ερευνών Σεξουαλικής Υγείας του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματα αφού ανέλυσαν τις απόψεις περίπου 5.000 ανδρών και 6.700 γυναικών.

Μεταξύ άλλων, διαπιστώθηκε ότι τα προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας, η συναισθηματική αποξένωση του ζευγαριού, αλλά και η παρουσία μικρών παιδιών στο σπίτι παίζουν σημαντικό ρόλο στην απώλεια ενδιαφέροντος για το σεξ, ιδίως για τις γυναίκες.


πηγη: onmed

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ