Πού βρίσκεται και τι κάνει ο Χρήστος Θεοδώρου μετά το The Voice

Πλέον μένει μόνιμα Αθήνα, ξεκινά live εμφανίσεις με δική του μπάντα, ετοιμάζει δίσκο με τη συμμετοχή του Στέφανου Κορκολή και του Οδυσσέα Ιωάννου, ενώ επιστρέφει για λίγο και στην Κύπρο με σκοπό να συναντήσει ξανά (μετά από 8 χρόνια) παλιούς, καλούς φίλους, παρουσιάζοντας ένα live μαζί με τους Minus One.

 


Article featured image
Article featured image

Με αφορμή τη συναυλία στη Διαχρονική, μιλήσαμε με τον Χρήστο -ο οποίος σαφέστατα ήταν ανάμεσα στους συμμετέχοντες του ‘Voice’ που έκλεψαν τις εντυπώσεις- με σκοπό να μάθουμε κυρίως τι κάνει αυτό το διάστημα τόσο σε επίπεδο live όσο και σε δισκογραφικό επίπεδο.

 

Πού βρίσκεσαι και τι κάνεις;

Είμαστε στο στούντιο, αρχίσαμε να γράφουμε τα κομμάτια για τον ολοκληρωμένο δίσκο μου. Στο πλαίσιο αυτής της δουλειάς θα συνεργαστούμε με τον Στέφανο Κορκολή, ο οποίος θα γράψει μουσική και θα ενορχηστρώσει σίγουρα ένα τραγούδι, το ‘Θα σηκωθώ ξανά’, ενώ ενδεχομένως να γράψει και ένα δεύτερο τραγούδι. Στίχους θα γράψει η αδερφή μου, Άντρη Θεοδώρου, αλλά και ο σπουδαίος Οδυσσέας Ιωάννου.


Ξεκινώ στην Αθήνα ξέροντας πως αρκετός κόσμος με έχει ακούσει έστω μια φορά μέσω του ‘The Voice’ και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό.


Πώς προέκυψε η συνεργασία με Κορκολή και Ιωάννου;

Η πρώτη επαφή με τον Στέφανο Κορκολή έγινε πριν από δύο χρόνια. Έτυχε να ακούσει δουλειά μου μέσω μιας φίλης του, αφού γενικότερα είναι άνθρωπος που δίνει χώρο σε καλλιτέχνες, σε νέες φωνές. Σχετικά με τον Οδυσσέα Ιωάννου, είχε ακούσει το ‘Σ’ αγαπάω ακόμα’ που είχα πει στο Voice. Εκ των υστέρων, είχαμε συναντηθεί σε κάποιες συναυλίες και πολύ απλά του ζήτησα στίχους.

 

 

Πόσα τραγούδια θα περιλαμβάνει ο δίσκος και πότε θα είναι έτοιμος;

10-12 τραγούδια. Από αυτά, τα 4 θα είναι του Οδυσσέα. Δύο καινούργια και δύο διασκευές παλιών δικών του τραγουδιών, εκ των οποίων και το ‘Σ’ αγαπάω ακόμα’. Λογικά, μέσα του Οκτώβρη θα είμαστε έτοιμοι.

 

Σε επίπεδο live εμφανίσεων τι κάνεις;

Πλέον, μένω μόνιμα Αθήνα. Έκτισα ένα δικό μου πενταμελές σχήμα, με φοβερούς μουσικούς και παίζουμε ελληνικό και ξένο, με πρόγραμμα κυρίως λαϊκότροπο, έντεχνο και ροκ, αλλά και λίγα ξένα κομμάτια. Θα παίξουμε το ‘Καίγομαι καίγομαι’ της Τσανακλίδου, το ‘Πάτωμα’, το ‘Τι να θυμηθώ’, το ‘Εν λευκώ’, το ‘Έλα’, τραγούδια από Αγγελάκα, Τρύπες, Jim Morisson... Παίζουμε τα πάντα, αλλά με έναν διαφορετικό τρόπο, αφού τα πνευστά του Χρήστου Σπυρικιόπουλου και ειδικά το τρομπόνι δίνουν άλλη χάρη στα τραγούδια.

 

Πού παίζετε;

Κάθε Πέμπτη θα παίζουμε στη ‘Σφίγγα’.

 



Ένα παλιό τραγούδι που ερμήνευσε ο Χρήστος, σε μουσική Γιώργου Τσιάκκα και στίχους Ανδρέα Γιωργαλλή (για την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά)

 

Πώς προέκυψε η Αθήνα;

Είχα αποφασίσει ότι είμαι ακριβώς σε αυτή την ηλικία και τη φάση που πρέπει να πάω. Έχω πλέον τα τραγούδια μου, έχω πλέον ωριμάσει, ενώ σίγουρα είναι καλό και το timing μετά τη συμμετοχή μου στο ‘Voice’. Ξεκινώ στην Αθήνα ξέροντας πως αρκετός κόσμος με έχει ακούσει έστω μια φορά μέσω του παιχνιδιού και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό.


Ένα μεγάλο ‘παζάρι’ με 10 εκατομμύρια κόσμο δεν μπορεί να είναι το ίδιο με μια αγορά του μισού εκατομμυρίου. Στην Αθήνα είναι πιο μεγάλες οι παραγωγές λόγω ακριβώς του κόσμου που μπορεί να τις στηρίξει.


Ήσουν και στο παρελθόν Αθήνα, σωστά;

Ναι, πριν από 9 χρόνια. Απλώς, τότε ήμουν 22 χρόνων, έζησα την Αθήνα για 3 χρόνια, αλλά έπρεπε να επιστρέψω στην Κύπρο αφού κάποιες αλλαγές με τράβηξαν πίσω στη δουλειά και την οικογένειά μου. Πάντα, όμως, είχα στα σχέδια μου να επιστρέψω.

 

 

Τι διαφορετικό έχει η Αθήνα από την Κύπρο;

Είναι η ενέργειά της! Πολλές παραγωγές, πολλά θέατρα… Ποτέ δεν νοιώθεις μόνος σου, πάντα βρίσκεις κάτι να δεις, κάτι να κάνεις, κάτι να απολαύσεις κάτι.

 

Η Κύπρος μπορεί να γίνει Αθήνα;

Παρόλο που στην Κύπρο είναι ψηλό το επίπεδο σε ότι αφορά στα καλλιτεχνικά, καθαρά λόγω πληθυσμού δεν μπορεί να γίνει Αθήνα. Ένα μεγάλο ‘παζάρι’ με 10 εκατομμύρια κόσμο δεν μπορεί να είναι το ίδιο με μια αγορά του μισού εκατομμυρίου. Στην Αθήνα είναι πιο μεγάλες οι παραγωγές λόγω ακριβώς του κόσμου που μπορεί να τις στηρίξει.

 

Με ποια αφορμή έρχεσαι Κύπρο;

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου θα παίξουμε στη Διαχρονική, εγώ και οι Minus One. Βασικά, είμαστε παλιοί φίλοι που συναντιόμαστε ξανά. Θα κάνουμε μαζί ένα δυνατό live, με ελληνικό και ξένο!

 

 

MINUS ONE feat.Χρήστος Θεοδώρου

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

Διαχρονική Μουσική Σκηνή, Λευκωσία

Ώρα: 23:00

Είσοδος: €10

Προκρατήσεις στο 99 78 34 55

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ