Ένα απόμερο φυσικό φαράγγι στην Κύπρο που δεν το άγγιξε ο «πολιτισμός»

«Πραγματικά μείναμε άφωνοι από την ομορφιά αυτής της, κατά τα άλλα, δύσκολης διαδρομής στο χωριό Φοινί της επαρχίας Λεμεσού».

 


Η Cyprus From Air, για ακόμη μια φορά ανακαλύπτουν, χωρίς όμως να αποκαλύπτουν, την άγνωστη Κύπρο. Τις πραγματικά κρυμμένες ομορφιές του νησιού, οι οποίες παραμένουν έτσι, επειδή ακόμη δεν τις έχει αγγίξει ο πολιτισμός και η ανάπτυξη.  

«Τέσσερα χιλιόμετρα απίστευτης φυσικής ομορφιάς. Χρειάστηκε να κολυμπήσουμε αρκετές φορές στο παγωμένο νερό του ποταμού για να φτάσουμε στο φαράγγι. Ένα φυσικό φαράγγι που σφύζει από ζωή, καθώς η απουσία της ανθρώπινης παρέμβασης αφήνει ανενόχλητα πουλιά και φυτά. Αγριοσυκιές, πλάτανοι και ένα σορό αλλά δέντρα που προφανώς οι σπόροι ταξίδεψαν αρκετά χιλιόμετρα με τη ροή του ποταμού. Το μέρος δεν είναι προσβάσιμο σε απλούς ορειβάτες ή επισκέπτες, καθώς υπάρχουν αρκετές υψομετρικές διάφορες σε πολλά σημεία, με κοφτερά βράχια».

Μέσα σε αυτή τη μαγεία της φύσης, οι εξερευνητές της CFA, εντόπισαν και ένα μικρό σπιτάκι, όπως αυτό στο παραμύθι «Hansel και Gretel» κρυμμένο στο δάσος, κοντά στο φαράγγι.


Σχετικα

Influencer δημοσίευσε φωτογραφίες από το τροχαίο της και το ίντερνετ εξοργίστηκε

Πλέον το Facebook σε αφήνει να δεις όλα όσα ξέρει για σένα

Ανοίγει νέο πάρκο ψυχαγωγίας στη Λευκωσία

Η παραλία «Καρέτα» στο Κίτι οργώνεται από τρακτέρ

4 δελφίνια βγήκαν βόλτα ανοικτά της Λεμεσού

Γιατί δεν ενεργοποιούμε το a/c αμέσως μόλις μπούμε στο αυτοκίνητο