Κάπως έτσι θα είναι ο καιρός στην Κύπρο τις επόμενες ημέρες

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, ο καιρός μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης θα καταστεί στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Σταδιακά θα αρχίσουν να αναπτύσσονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά και εσωτερικό.

Στην περιοχή του Τροόδους υπάρχει 25% πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένης βροχής το απόγευμα. Τα ποσοστά υγρασίας θα είναι αυξημένα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς ασθενείς μέχρι μέτριους 2-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από τα κανονικά για την εποχή έως και 1 περίπου βαθμό πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει μέχρι τους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, 29 έως 31 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 30 έως 32 στα νότια και ανατολικά παράλια και 21 στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και αρκετά θερμός για την εποχή. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο και θα κυμαίνεται γύρω στους 2 έως 4 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ τα ποσοστά υγρασίας μειώνονται.

Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις περιοχές!

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα, µετά τη διάλυση της τοπικής χαµηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος. Από το µεσηµέρι και µετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή κυρίως στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς, µέχρι 3 µποφόρ, για να καταστούν το απόγευµα κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 33 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 29 στα υπόλοιπα παράλια και στους 26 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες χαµηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, µέχρι 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 20 στα υπόλοιπα παράλια και στους 15 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το µεσηµέρι και το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, που την Τρίτη και την Τετάρτη ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή, κυρίως στα ορεινά. Τη νύκτα και νωρίς το πρωί αναµένεται τοπική χαµηλή νέφωση ή και αραιή οµίχλη.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή άνοδο µέχρι την Τετάρτη και περαιτέρω µικρή άνοδο την Πέµπτη, στο εσωτερικό και τα ορεινά.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ